S-a intamplat la 2 octombrie 1939: S-a nascut solistul de muzica usoara Dan Spataru. Dan George Spataru (n. Aliman, Constanta d. 8 septembrie 2004, Bucuresti) a fost unul dintre cei mai prolifici cantareti romani de muzica usoara. Dan Spataru s-a nascut intr-o familie de invatatori, Gherghina si Aurel Spataru. i-a petrecut copilaria si []The post S-a intamplat la 2 octombrie 1939 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 2 octombrie 1939 was first posted on octombrie 2, 2020 at 4:45 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 2 octombrie 1939: S-a nascut solistul de muzica usoara Dan Spataru. Dan George Spataru (n. Aliman, Constanta d. 8 septembrie 2004, Bucuresti) a fost unul dintre cei mai prolifici cantareti romani de muzica usoara. Dan Spataru s-a nascut intr-o familie de invatatori, Gherghina si Aurel Spataru. i-a petrecut copilaria si adolescenta la Aliman, comuna natala, in Ion Corvin si la Medgidia, alaturi de sora mai mare Puica (Maria Nicola) si a bunicilor, agricultori. Caii erau pasiunea lui de copil, mai tarziu a aparut o alta pasiune, mult mai puternica, aceea pentru fotbal. Dan a crescut printre povestile bunicilor si cantecelor interpretate de parintii sai. Cand avea 12 ani, mama sa a murit, iar cei doi copii s-au mutat la Medgidia la o matusa pentru a indeplini dorinta mamei copiii mei sa invete carte . Aici Dan a facut liceul si a inceput cariera de fotbalist. Postul pe care a evoluat a fost cel de mijlocas. A jucat la Progresul , apoi la tiinta Bucuresti .

In anul trei la Facultatea de Educatie Fizica si Sport a trebuit sa se lase de fotbal, avea hernie de disc. S-a dedicat scolii si muzicii. Dan Spataru era student cand a inceput sa cante la Casa Studentilor in anul 1962. A inceput cu muzica italiana, care era la moda. Dragostea pentru muzica a mostenit-o din familie, tatal sau cantand la vioara. Camelia Dascalescu a fost aceea care l-a vazut. L-a ascultat odata la Mon Jardin si a facut cu el lectii. Primele bucati muzicale interpretate de Dan Spataru au fost ale Cameliei Dascalescu. Odata la o terasa l-a intalnit Temistocle Popa, care i-a facut aproape toate slagarele. Primul mare succes l-a avut cu Maicuta mea de Temistocle Popa. A fost o personalitate a lumii muzicale romanesti, a rezistat timpului,...