S-a intamplat la 10 octombrie 1985: A murit Orson Welles, regizor, scenarist si actor american de teatru si film (n. 1915). La 30.

X.1938, cu celebra replica: Martienii au invadat Pamantul , spusa in cadrul unei emisiuni radiofonice avand ca tema romanul Razboiul lumilor de H. G. Wells, regizorul Orson Wells a reusit sa creeze panica in []The post S-a intamplat la 10 octombrie 1985 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 10 octombrie 1985 was first posted on octombrie 10, 2020 at 5:39 pm. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 10 octombrie 1985: A murit Orson Welles, regizor, scenarist si actor american de teatru si film (n. 1915). La 30.

X.1938, cu celebra replica: Martienii au invadat Pamantul , spusa in cadrul unei emisiuni radiofonice avand ca tema romanul Razboiul lumilor de H. G. Wells, regizorul Orson Wells a reusit sa creeze panica in Statele Unite, aducand milioane de oameni in pragul disperarii (Cetateanul Kane , Macbeth , Othello , Procesul ). George Orson Welles (n. 6 mai 1915, Kenosha, Wisconsin, SUA d. Hollywood, California, SUA) a fost un regizor de film si teatru, actor, scenarist, distribuitor si producator american. Fiind considerat un copil minune, a studiat diversele arte ale divertismentului si a excelat in diverse domenii din industria divertismentului. A devenit faimos pe plan national dupa emisiunea radio din 30 octombrie 1938 in care a lecturat Razboiul lumilor al lui H. G. Wells, provocand panica printre auditori. Este cunoscut in special pentru clasicul sau film din 1941, Cetateanul Kane. Regizor, scenarist, cineast, initiator al unei noi ere in filmul american, depasind cu mult gustul epocii si asteptarile publicului, personaj bigger than life prin geniul sau de sorginte renascentista, Orson George Welles se incadreaza in parametrii unei existente si, implicit, ai unei opere plasate sub semnul exceptionalului.

Nascut in Kenosha, Wisconsin, Virginia, SUA, fiu al unei familii instarite, tatal sau fiind un industrias pasionat de inventii, Welles a urmat, intre anii 1926-1930, Scoala Todd din Woodstock (Illinois) unde a descoperit pasiunea pentru teatru, si apoi Academia de Arte din Chicago. La varsta de 16 ani, calatorind prin Europa s-a oprit la Dublin, in Irlanda. Aici s-a prezentat in fata directorului teatrului Guild , pretinzand ca are 25 de ani si ca este un mare star american.

A fost acceptat. Prima sa aparitie pe scena, in rolul...