S-a intamplat la 10 octombrie 1857, 10/22: A inceput constructia cladirii Universitatii din Bucuresti, dupa planurile arhitectului Alexandru Orascu (inaugurarea a avut loc la 14.

XII.1896).

Palatul Universitatii este o constructie aflata in Piata Universitatii din Bucuresti, in perimetrul descris de strazile Regina Elisabeta, Academiei, Edgar Quinet, Nicolae Balcescu, inalta de 6 etaje, construita in stil neoclasic []The post S-a intamplat la 10 octombrie 1857, 10/22 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 10 octombrie 1857, 10/22 was first posted on octombrie 10, 2020 at 9:27 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 10 octombrie 1857, 10/22: A inceput constructia cladirii Universitatii din Bucuresti, dupa planurile arhitectului Alexandru Orascu (inaugurarea a avut loc la 14.

XII.1896).

Palatul Universitatii este o constructie aflata in Piata Universitatii din Bucuresti, in perimetrul descris de strazile Regina Elisabeta, Academiei, Edgar Quinet, Nicolae Balcescu, inalta de 6 etaje, construita in stil neoclasic pe fostul amplasament al Manastirii Sfantul Sava. Construirea viitorului sediu al celei mai mari universitati din Romania, Universitatea Bucuresti, a inceput in data de 10 octombrie 1857, dupa planurile arhitectului Alexandru Orascu, pe locul fostului colegiu Sfantul Sava, si a fost finalizata la 14 decembrie 1869. Corpurile laterale ale palatului au fost ridicate mai tarziu, intre anii 1912-1926, dupa planurile arhitectului Nicolae Ghica-Budesti. Impodobirea exterioara a palatului a fost realizata de catre Karl Storck impreuna cu asistentul sau, Waibel, si un elev de-al sau, Paul Focseneanu. Acesta a intocmit in stil clasic relieful de pe frontonul central al palatului, din piatra de Rusciuc. Relieful, distrus la numai 80 de ani de la constructia sa, in timpul bombordamentelor aeriene americane din 4 aprilie 1944, o prezenta pe Minerva incununand artele si stiintele. In scena centrala, Minerva intindea o cununa de lauri unei figuri alegorice cu o lira in mana, alegoria poeziei. La dreapta si la stanga zeitei apareau stiintele si artele, drapate sau nude. Frontonul nu a mai fost refacut, fragmente recuperate dintre ruine se pastreaza la Muzeul de Arta Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck din Bucuresti, str. Vasile...