S-a intamplat la 12 octombrie 1935: S-a nascut tenorul italian Luciano Pavarotti, nume de referinta al muzicii de opera. Luciano Pavarotti s-a nascut la 12 octombrie in 1935, la Modena, in familia unui brutar. A studiat pedagogia la Scuole delle Magistrale din Modena si a fost profesor la scoala din localitate. Ulterior, a urmat studii []The post S-a intamplat la 12 octombrie 1935 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 12 octombrie 1935 was first posted on octombrie 12, 2020 at 3:39 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 12 octombrie 1935: S-a nascut tenorul italian Luciano Pavarotti, nume de referinta al muzicii de opera. Luciano Pavarotti s-a nascut la 12 octombrie in 1935, la Modena, in familia unui brutar. A studiat pedagogia la Scuole delle Magistrale din Modena si a fost profesor la scoala din localitate. Ulterior, a urmat studii muzicale cu Arrigo Pola si Ettore Campogalliani. Primele influente muzicale provin de la inregistrarile tatalui sau, cu tenori foarte in voga in acea epoca Beniamino Gigli, Giovanni Martinelli, Tito Schipa, Enrico Caruso. Idolul lui Pavarotti a fost tenorul Giuseppe Di Stefano. Cand avea aproape noua ani a inceput sa cante impreuna cu tatal sau in corul unei mici bisericute. In tinerete a luat cateva ore de canto.

Pasionat de sport, dupa ce si-a luat licenta la Scuole delle Magistrale, era interesat serios de o cariera de fotbalist ca portar, dar mama l-a convins sa devina profesor. A predat intr-o scoala primara vreo doi ani, dar a realizat ca pasiunea lui ramane muzica. Mentorii sai in bel canto au fost Arrigo Pola si Ettore Campogalliani. Primele sale aparitii in public au fost in corul de la Teatro de la Comuna, din M dena, si mai tarziu in La Coral de Gioacchino Rossini, unde si-a demonstrat talentul. A debutat pe 29 aprilie 1961, pe scena Operei Reggio Emilia, cu rolul Rodolfo din opera Boema de Puccini. Rolul lui Rodolfo i-a adus multe satisfactii, a fost cartea lui de vizita.

Consacrarea absoluta a venit cu rolul lui Tonio din opera Fata regimentului de Gaetano Donizetti, alaturi de soprana australiana Joan Sutherland, cu o arie dificila, care l-a adus pe prima pagina din The New York Times.

Cu o echipa care le-a inclus pe Joan Sutherland si pe mezzosoprana Marilyn Horne, a inregistrat Lucia di Lammermoor , Fata regimentului , Traviata , Trubadurul , Rigoletto , Elixirul dragostei , I Puritani , La sonnambula , Maria Stuart , Beatrice di Tenda , Turandot (dirijat de Zubin Mehta), unde a fost auzit cantand pentru prima data Nessun dorma , arie ce va fi intens popularizata. Celebrul dirijor austriac Herbert von Karajan i-a solicitat participarea la inregistrarea integrala a operelor Boema , Madame Butterfly si Requiem de Verdi pe scena operei Scala alaturi de Fiorenza Cossotto, Leontyne Price si Nicolai Ghiaurov. A lucrat si a inregistrat pentru Georg Solti in acelasi Requiem de Verdi, Bal mascat Cavalerul rozelor de Strauss, Otello .

A avut un succes deosebit la Metropolitan Opera, in 1982, in rolul Idomeneo de Mozart.

In 1986, a cantat,...