S-a intamplat la 24 octombrie 1946: S-a nascut actrita si interpreta de muzica usoara Anda Calugareanu. Anda Calugareanu pe numele adevarat Anca Miranda Calugareanu (n. Bucuresti d. 15 august 1992) a fost o actrita si interpreta de muzica usoara si folk, fiind de origine armeana, dupa mama. Dupa divortul parintilor, a crescut alaturi []The post S-a intamplat la 24 octombrie 1946 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 24 octombrie 1946 was first posted on octombrie 24, 2020 at 4:28 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 24 octombrie 1946: S-a nascut actrita si interpreta de muzica usoara Anda Calugareanu. Anda Calugareanu pe numele adevarat Anca Miranda Calugareanu (n. Bucuresti d. 15 august 1992) a fost o actrita si interpreta de muzica usoara si folk, fiind de origine armeana, dupa mama. Dupa divortul parintilor, a crescut alaturi de tatal sau, un ofiter, care ii impusese o educatie aspra si o inscrisese la lectii de balet. A absolvit Liceul Dimitrie Cantemir din Bucuresti, fiind membra in trupa de teatru a liceului. Tot in perioada liceului, Anda Calugareanu a inceput sa cante melodii in limba franceza, din repertoriul lui Adamo si Aznavour. Au urmat mai multe examene nereusite de admitere la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica IATC pe motiv ca era prea scunda , pana la admiterea ei, in anul 1984, ea fiind repartizata la clasa actorului Mihai Malaimare. In anul 1963, la doar 17 ani, se prezinta la o preselectie pentru un post de solista la unul dintre ansamblurile Armatei, unde celebrul comedian Mircea Crisan ii remarca talentul si vocea originala. Nu a ramas prea mult in ansamblul Armatei, acesta fiind desfintat din cauza ca nu toate spectacolele si, deci, si incasarile, ar fi fost declarate oficial -, insa a fost promovata in emisiunile Radiodifuziunii unde a realizat si numeroase inregistrari -, talentul sau fiind imediat remarcat de public.

La inceput a cantat sub indrumarea compozitoarei Camelia Dascalescu, apoi a absolvit cursurile de Arta Dramatica ale colii Populare de Arta din Bucuresti. In februarie 1965, Anda Calugareanu debuteaza la Televiziunea Romana, in cadrul unui spectacol de varietati, in care artista a interpretat piese din repertoriul lui Salvatore Adamo, pe care a reusit sa-l imite foarte bine.

In acelasi an, debuteaza discografic, cu un single ce a cuprins patru piese din repertoriul francez si tot in 1965, a debutat si in muzica, alaturi de formatia Sincron, condusa de Cornel Fugaru, pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Prima sa aparitie mai importanta a fost cu formatia Sincron, la Sala Palatului din Bucuresti, in anul 1965. A colaborat ani de-a randul la Cenaclul Flacara.

O perioada destul de indelungata a format, impreuna cu actorii Dan Tufaru, cu care a si fost casatorita, si Florian Pittis, un trio muzical-cupletistic, care, in regia lui Alexandru Bocanet, a fost unul dintre punctele de atractie ale spectacolelor de estrada ale Televiziunii.

Raman celebre cupletele sale alaturi de Toma Caragiu. A luat parte la numeroase festivaluri si turnee in tara si peste hotare.

Incepand cu jumatatea...