Caci asa a iubit Dumnezeu lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica (Ioan 3, 16) De ce L-a dat Dumnezeu pe Fiul Sau, Iisus, spre jertfa si inca jertfa de cruce ? Pentru ca singurul grai care mai poate []Caci asa a iubit Dumnezeu lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nupiara, ci sa aiba viata vesnica (Ioan 3, 16) De ce L-a dat Dumnezeu pe Fiul Sau, Iisus, spre jertfa si inca jertfa de cruce ? Pentru ca singurul grai care mai poate razbi pana la inima oamenilor s-a dovedit ca nu mai ramane altul, decat Jertfa Cuiva pentru ei.

Cand moare cineva pentru tine, pe acela nu-l poti uita niciodata.

La inceputul unuia dintre razboaie iesise o lege ca poti lipsi de la razboi daca iti gasesti un inlocuitor. Greu de gasit inlocuitor la moarte. Era undeva un om, cu o casa de copii, dar necredincios si trebuia sa plece la razboi. Cand la plecare iata vine la el un tanar si-i spune: Eu sunt singur, chiar daca mor dupa mine nu plange nimeni; merg eu in locul d-tale la razboi! i s-a dus tanarul. Dupa o oarecare vreme tanarul cade ranit de moarte si cum ajunge acasa moare.

Mormantul sau era mereu impodobit cu flori si nimeni nu stia cine i le pune, pana cand intr-o noapte a fost gasit necredinciosul ca-i ducea flori la mormant. Bine, dar tu nu crezi in Dumnezeu! Ba acum cred, fiindca numai Dumnezeu i-a putut da tanarului acestuia iubirea de mine si de copiii mei, ca sa mearga el in locul meu la moarte, si asta numai Dumnezeu a mai facut-o, cand a trimis pe Fiul Sau sa moara in locul nostru!Intrebarea:Daca asa de mult ne iubeste Dumnezeu, cum se face ca viata noastra e asa de apasata de tot felul de incercari? Sau, punand intrebarea cu cuvintele Scripturii: De ce pe cel ce-l iubeste Dumnezeu il cearta, iar pe cine-l primeste il bate ?...