S-a intamplat in 16 martie 1821 . Tudor Vladimirescu, ajuns la Bolintin, a lansat Proclamatia catre bucuresteni , prin care ii chema la lupta antiotomana; data (16.

III. 1821) este inscrisa si pe documentul programatic al Revolutiei de la 1821, intitulat Cererile norodului romanesc . La 21 martie va intra in Bucuresti, pentru ca in urmatoarele zile sa-si []The post S-a intamplat in 16 martie 1821 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 16 martie 1821 was first posted on martie 16, 2021 at 4:58 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 16 martie 1821 . Tudor Vladimirescu, ajuns la Bolintin, a lansat Proclamatia catre bucuresteni , prin care ii chema la lupta antiotomana; data (16.

III. 1821) este inscrisa si pe documentul programatic al Revolutiei de la 1821, intitulat Cererile norodului romanesc . La 21 martie va intra in Bucuresti, pentru ca in urmatoarele zile sa-si aseze tabara militara pe platoul de langa Manastirea Cotroceni, lasand garnizoane de panduri si la manastirile Mihai Voda, Antim si la Mitropolie. Proclamatia suna asa: Catre toti locuitorii din orasiul Bucurestilor, parte bisericeasca si mireneasca, boiereasca si negustoreasca, si catre tot norodul. Pricinile care m-au silit a apuca armele, sant: pierderea privilegiurilor noastre si jafurile cele nesuferite care le patimea fratii nostri. Mai naintea intrarii mele in Bucuresti, cu cale am socotit sa va vestesc mai intai ca din partea norodului uitare de istov celor mai nainte lucrate; si sa va chiem pe toti ca sa va uniti cu norodul si sa lucrati cu totii dinpreuna obsteasca fericire, far de care norocire in parte nu poate fi. Fratilor! Cati n-ati lasat sa se stinga in inimile dv. sfanta dragoste cea...