Nu Ma plangeti pe Mine, ci va plangeti pe voi! Sa mergem mai departe pe drumul Crucii. Iata si al 8-lea popas. Pe zidurile unei manastiri grecesti, cu numele Sf.

Haralambie, e facuta o cruce neagra ce arata acest popas. Aici pe acest loc s-au petrecut cele istorisite in evanghelia de la Luca 23,27-30: i mergea dupa []Nu Ma plangeti pe Mine, ci va plangeti pe voi! Sa mergem mai departe pe drumul Crucii. Iata si al 8-lea popas. Pe zidurile unei manastiri grecesti, cu numele Sf.

Haralambie, e facuta o cruce neagra ce arata acest popas. Aici pe acest loc s-au petrecut cele istorisite in evanghelia de la Luca 23,27-30: i mergea dupa El multime de norod si de femei care plangeau si se tanguiau dupa Dansul. i intorcan-du-Se catre ele le-a zis Iisus: Fiicele Ierusalimului,nu Ma plangeti pe Mine, ci va plangeti pe voi si pe fiii vostri, caci iata vin zilele in care vor zice: Fericite sunt cele ce n-au copii! Atunci vor zice muntilor: Cadeti peste noi, si dealurilor:Acoperiti-ne. Caci de se fac acestea lemnului verde, cu cel uscat ce va fi? Nu Ma plangeti pe Mine, zicea Mantuitorul catre femei, ci va plangeti pe voi plangeti pe cei ce Ma lovesc si ma batjocoresc, caci vai va fi lor in Ziua cea Mare a Judecatii cand vor sta in fata Mea. Atunci vor zice muntilor si stancilor: Cadeti peste noi si ne acoperiti de Fata Celui Care sade pe tron si de mania Mielului (Apocalips 6,16). Daca cu Mine zicea Iisus cu lemnul cel verde (adica cu un nevinovat) se intampla astfel de lucru, ce va fi cu acesti iudei, care sunt niste lemne uscate (adica si-au pierdut sufletul). Asa ne zice si noua Mantuitorul: Nu ma plangeti pe Mine, ci va plangeti pe voi si pacatele voastre plangeti pe cei ce nu Ma cunosc plangeti pe cei ce nu primesc darul Meu pe cei ce nu primesc suferintele Mele si Jertfa Sangelui Meu. Patimile Mantuitorului nu trebuie sa le plangi numai din mila, ca si cand ai plange chinurile unui om, ci trebuie sa le plangi dandu-ti...