A venit deci la Simon Petru. i Petru i-a zis: Doamne, Tu sa-mi speli mie picioarele? Lucrurile cu neputinta de priceput si de cuprins nu le poate face decat dragostea. Singura dragostea este puterea care biruie totul si poate totul. Da, dragostea le poate! Fiindca singura ea poate sa acopere totul, sa creada totul, []A venit deci la Simon Petru. i Petru i-a zis: Doamne, Tu sa-mi speli mie picioarele? Lucrurile cu neputinta de priceput si de cuprins nu le poate face decat dragostea. Singura dragostea este puterea care biruie totul si poate totul.

Da, dragostea le poate! Fiindca singura ea poate sa acopere totul, sa creada totul, sa nadajduiasca totul, sa sufere totul (I Cor 13, 7).

Ceea ce n-ai face pentru nici un pret din lume, esti in stare sa faci fara sa astepti nimic in schimb, cand ai adevarata iubire si pentru acela fata de care o ai.

Cand esti un parinte adevarat, esti in stare sa veghezi zile si nopti fara numar la un capatai preaiubit, chinuit de febra,atunci poti sa astepti zile si nopti fara numar un chip drag plecat departeatunci poti sa plangi zile si nopti fara numar o fiinta neuitata pe care nimic pe lume n-o mai poate inlocui in viata ta, pentru ca este sange din sangele tau si carne din carnea ta.

Cand esti un sot adevarat, esti in stare sa-ti dai picatura cu picatura sangele tau si viata ta, pentru a o scapa pe a celuilalt,atunci esti in stare sa induri orice, macar pentru o nadejde.

Esti in stare sa-I ceri lui Dumnezeu sa-ti dea tie durerea celui iubit sa-ti iei asupra ta chinurile sufletului drag numai sa-l scapi pe el. Cand esti un fiu adevarat, esti in stare de o ascultare desavarsita fata de parintele tau trupesc ori sufletesc,de o recunostinta nemarginitasi de o iubire totdeauna indatoritoare si respectuoasa, pentru bucuria si mangaierea parintilor tai. Cand esti un frate adevarat, esti in stare sa ierti si sa uiti orice jignire,sa faci orice osteneala,sa arati orice bunatate,sa birui orice piedica,sa te alipesti de orice suflet,sa asculti orice cuvant,sa dai orice jertfa pentru unitatea si fericirea fratilor tai. Cand esti un pastor adevarat, esti in stare sa-ti dai viata pentru oile tale (In 10, 11),atunci cauti usile lor, pasunea lor, ranile lor, pacatele lor si mantuirea lor. i nimic din ce le-ar putea face un rau sau un bine oilor tale nu ti-ar fi indiferent.

Oricare ar fi relatiile dintre oamenii care se iubesc, ei isi cauta unii altora binele.

Atunci intelegi si astepti sa faca unii pentru altii lucruri neobisnuite altor stari, dar obisnuite dragostei. Cand dragostea lor este adevarata Insa in seara aceasta si in clipa aceasta, intre Mantuitorul Hristos si ucenicii Sai se petrece totul...