14. Cresterea pe care le-au dat-o parintii copiilor lor in cei sapte ani de acasa si pilda de viata pe care copiii o vad mai ales in acesti ani la parintii lor incepe sa le formeze sufletul lor cum va avea sa fie. Vai de parintii care nu pot sau nu stiu, sau nu vor []14. Cresterea pe care le-au dat-o parintii copiilor lor in cei sapte ani de acasa si pilda de viata pe care copiii o vad mai ales in acesti ani la parintii lor incepe sa le formeze sufletul lor cum va avea sa fie.

Vai de parintii care nu pot sau nu stiu, sau nu vor sa formeze bine sufletul copiilor lor in cei sapte ani!15. O, cata raspundere au totusi parintii pentru felul de viata pe care il vor ducesi pentru urmele si urmarile faptelor pe care le vor savarsi copiii lor cat vor fi ei!Ba, chiar si pentru ale urmasilor acestora.

Fiindca si fiii mei, in cele mai multe cazuri, vor cauta sa-i creasca pe fiii lor tot asa cum si ei au fost crescuti de catre mine candva.16. Aveti multa grija si bagati bine de seama cum va cresteti fiul sau fiii! i, mai ales, aveti grija ce pilda de viata le dati copiilor vostri prin ceea ce vad ca faceti voi!Aveti grija acum, fiindca peste putina vreme copilul vostru va va scapa din maini.

Iar dupa aceea in zadar veti plange.17. Vai, ce viata mai duc multe...