1. Credinta care nu te face sa pornesti nu-i credinta. Daca tu cu adevarat crezi in Hristos si in Cuvantul Sau, daca crezi in Evanghelia si in Dumnezeirea Sa, daca crezi in judecata si in rasplata Lui, atunci neaparat trebuie sa pornesti. Sa pornesti pe calea intoarcerii din pacate la Dumnezeu, sa pornesti pe calea []1. Credinta care nu te face sa pornesti nu-i credinta.

Daca tu cu adevarat crezi in Hristos si in Cuvantul Sau, daca crezi in Evanghelia si in Dumnezeirea Sa, daca crezi in judecata si in rasplata Lui, atunci neaparat trebuie sa pornesti.

Sa pornesti pe calea intoarcerii din pacate la Dumnezeu,sa pornesti pe calea caintei, a infranarii si a mantuirii,sa pornesti prin rugaciune, prin lacrimi, prin ascultare, prin binefaceri, prin iubire.

Sa pornesti acum, sa pornesti convins, sa pornesti voios.

Sa pornesti pentru tine, pentru ai tai si pentru altii.2. Parinte credincios, oare fiul tau este sanatos sufleteste?Oare fiul tau crede in Domnul si face el parte cu ascultare dintre fiii Domnului, sau nu?Daca nu, ce faci tu, mama, ce faci tu, tatal lui, ce faceti voi pentru el? Alergati voi oare la Domnul, staruind in rugaciune si asteptand cu rabdare izbavirea Lui, sau nici nu va pasa de pierzarea fiului vostru?3. Cum puteti voi, parintilor, sa mergeti linistiti pe caile Domnului cand fiul sau fiica voastra merg pe caile lui satana?Sau nu cumva chiar voi ii gatiti si ii trimiteti la acelasi potop de desfrau la care alearga lumea pacatosita, ca sa fie si ei ca lumea?Nu vi-e groaza ca moartea la care ii trimiteti pe ei va va inghiti si pe voi?4. Nu exista boala mai grea ca pacatulsi nu exista sanatate mai fericita decat credinta in Hristos!Ferice de oricine scapa de boala pacatului si se intareste in credinta spre Dumnezeu.

Vai de cei care spun raului bine si desfranarii bucurie. Vai celor care, in loc sa se fereasca de focul pacatului, se joaca cu el.

Acestia, mergand la moarte, ii mai imping sau ii mai duc si ii mai trag in pierzare si pe altii unii chiar pe cei iubiti ai lor. Pe fiii si fiicele lor.5. Nenumarate sunt minunile rugaciunii.

Fiecare suflet care crede si se increde in Domnul, daca a trait o viata de ascultare de Dumnezeu si o viata de rugaciune, are atat de multe minuni vazute in urma rugaciunii fierbinti inaltate spre Dumnezeu de catre el si de catre altii, cu credinta, pentru el.

Tu oare le-ai vazut pe acestea?6. Nenumarate sunt in viata noastra primejdiile pe care le vedem si din care, rugandu-ne, suntem ajutati si izbaviti.

Dar mult mai multe sunt ocaziile cand suntem in cea mai mare primejdie si noi nici nu bagam de seama, nici nu vedem primejdia decat mult mai tarziu sau poate niciodata chiar.

Caci Dumnezeu, chiar fara sa-I fi cerut ajutorul Sau, ne-a izbavit.

O, cat de nemarginit de bun si de puternic este El!7. Vai, noi, cei mai multi, uitam asa de repede minunea pe care Domnul a facut-o cu noi sau cu ai nostri. i nu ne mai intoarcem sa-I multumim lui Dumnezeu dupa ce ne-am vindecat noi sau ai nostri.

Cati facem oare ca al zecelea lepros? i ce multi suntem nerecunoscatori ca cei noua care au uitat sa se intoarca sa-I multumeasca Domnului Iisus, dupa ce au fost vindecati!Sa nu mai fie tot asa!8. Lumea este un urias spital cu bolnavi care asteapta.

Cei ce asteapta in paturi asteapta usurarea vindecarii sau a mortii.

Cei ce zac in inchisori asteapta seara sau dimineata,o mancare sau o minune,o scapare pe pamant sau sub el.

Cei ce zac in ratacire asteapta sa scape de ea.

Cei dispretuiti, sa se ridice,cei vinovati, osanda.

Iar cei ce se chinuiesc a se pastra curati Il asteapta pe Hristos.9. Dumnezeu a iubit si iubeste smerenia, caci ea este sincera, dupa cum a urat totdeauna mandria, pentru ca aceasta este si fatarnica (Lc 18, 10-14).

N-a fost vreodata cineva care, smerindu-se inaintea Domnului cu...