S-a intamplat pe 18 iunie 1940: Postul de radio britanic BBC a transmis celebrul discurs al generalului De Gaulle, prin care Franta era indemnata sa nu-si piarda curajul in fata armatelor germane; discursul era rostit la aproape o luna de la intrarea armatelor germane in Franta si la o zi de la declaratia maresalului Petain []The post S-a intamplat pe 18 iunie 1940 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat pe 18 iunie 1940 was first posted on iunie 18, 2021 at 5:07 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat pe 18 iunie 1940: Postul de radio britanic BBC a transmis celebrul discurs al generalului De Gaulle, prin care Franta era indemnata sa nu-si piarda curajul in fata armatelor germane; discursul era rostit la aproape o luna de la intrarea armatelor germane in Franta si la o zi de la declaratia maresalului Petain care anunta ca batalia pentru Franta e pierduta si ca se impune deschiderea negocierilor cu Germania. Se considera ca Apelul a pus bazele organizarii Rezistentei Franceze impotriva ocupatiei Germaniei Naziste in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. De Gaulle s-a adresat poporului francez din Londra, dupa infrangerea Frantei. El a declarat ca razboiul nu s-a terminat pentru Franta si, in consecinta, cerea organizarea luptei de rezistenta. In iunie 1940, generalul Charle de Gaulle era membru al guvernului francez condus de Paul Reynaud. In conditiile in care armata franceza era zdrobita de trupele Wermachtului, de Gaulle s-a alaturat unui grup restrans de politicieni care se opuneau negocierilor de armistitiu cu Germania Nazista si Italia Fascista.

Momentul caderii guvernului Reynaud (15 iunie) l-a gasit pe de Gaulle in Londra, ca emisar special al guvernului francez. O zi mai tarziu, noul presedinte al Consiliului de ministri, Philippe P tain, a...