Drept r spuns Iisus i-a zis: Pentru c ti-am spus c te-am v zut sub smochin, crezi? Lucruri mai mari decat acestea vei vedea. Dac cunoastem adev rul trebuie s -l m rturisim, trecand de partea lui cu orice pret: Dumnezeu Cel Vesnic Prezent vede constiinta noastr . tie cat oprim. i vede cat m rturisim. Cand cunoastem pe Hristos trebuie s []Drept r spuns Iisus i-a zis: Pentru c ti-am spus c te-am v zut sub smochin, crezi?Lucruri mai mari decat acestea vei vedea.

Dac cunoastem adev rul trebuie s -l m rturisim, trecand de partea lui cu orice pret:Dumnezeu Cel Vesnic Prezent vede constiinta noastr . tie cat oprim. i vede cat m rturisim.

Cand cunoastem pe Hristos trebuie s avem curajul m rturisirii si sustinerii Lui. Indiferent de p rerea unei majorit ti nestiutoare sau r t citoare. Indiferent de sentinta nedreapt a unor judec tori necinstiti sau slugarnici.

La omorarea Domnului Iisus, toti s-au ar tat a fi sau tic losi sau lasi.

Recunoscand cu totii c El este un nevinovat, L-au osandit cu totii, fie strigand, fie t cand.

Unii au dat sentinta, iar ceilalti au sustinut-o.

Unii L-au osandit cu cuvantul lor, iar altii cu t cerea lor.

Unii cu participarea, iar altii cu absenta.

Unii cu indr zneala, altii cu frica. Pentru c atunci cand se face nedreptate, nu numai cei care o s varsesc direct sunt vinovati, ci si acei care o v d, dar tac.

C ci chiar dac nu pot impiedica s varsirea mars viei, din pricin c sunt putini sau slabi, ei tot pot ar ta cel putin, c nu sint de partea tic losiei. Pot striga impotriv ca s arate nelegiuirea. i s vad c exist fat de ea o scarb si o impotrivire.

Dar cei ce v d, adesea din rusine sau din fric tac.

Iar t cerea lor e o complicitate cu talharul la s varsirea uciderii. Chiar dac nu este o consimtire cu lucrarea, este o acceptare cu nelucrarea. Prin neimpotrivirea la f r delegea s varsit .

Dar smochinul lui Natanael inc ne mai spune multe: Pentru Dumnezeu nu exist viitor sau trecut. Acestea exist doar pentru noiPentru El care a f cut Timpul, de undeva de pe parcurs, pan undeva pe acest parcurs, nu exist decat un vesnic prezent.

C ci El are nemurirea (1 Tim. 6, 16). Vesnicia.

Este f r Timp si f r Moarte.

Puterea si Intelepciunea lui Dumnezeu sunt prezente totdeauna si oriunde. Cum este pentru noi aerul in care ne misc m si prin care tr im.

Evenimentele care au fost scrise in Sfanta Scriptur , cu mult inainte de implinirea lor, sunt profetii numai pentru noi.

Pentru El sunt constat ri: El avand sub a Sa stiint si control toate veacurile, a poruncit ca s fie scrise cu mult inainte, lucruri care pentru noi aveau s se intample cu mult in urm .

Pentru El acestea fiind ca si intamplate.

Aceasta trebuie s fie pentru noi o dovad de...