Vrei sa cunosti pe Dumnezeu? Dumnezeu este iubire. Iubirea care lucreaza, iubirea care da totul, jertfeste totul, jertfeste pe Insusi Fiul Sau pentru mantuirea celor pacatosi si pierduti. Nu-i nevoie sa fii om invatat ori sa te omori cu staruintele si alergarile pe la locuri sfinte, ca sa cunosti pe Dumnezeu si sa te mantuiesti. []Vrei sa cunosti pe Dumnezeu? Dumnezeu este iubire. Iubirea care lucreaza, iubirea care da totul, jertfeste totul, jertfeste pe Insusi Fiul Sau pentru mantuirea celor pacatosi si pierduti.

Nu-i nevoie sa fii om invatat ori sa te omori cu staruintele si alergarile pe la locuri sfinte, ca sa cunosti pe Dumnezeu si sa te mantuiesti. Dumnezeu este iubire. Apropie-te de El cu inima plecata si priveste cu incredere la viata si la jertfa Domnului Iisus si vei descoperi pe Dumnezeul iubirii (In 15, 9). Privindu-L pe Domnul Iisus, cunoastem pe Tatal.

Multi cauta descoperiri dumnezeiesti; dar nu poti afla pe Dumnezeu prin teorii savante si critici biblice; invatatura lui Iisus nu poate fi inteleasa numai prin teorie; Dumnezeul lui Iisus nu-i un Dumnezeu teoretic al filosofului: Absolutul, Infinitul; El este viata (In 1, 1-4). Numai prin iubire poti cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu. Hraneste pe cei infometati, imbraca pe cei goi, da vedere orbilor, scapa pe cei prinsi in lanturile robiei (pacatului), ajuta pe cei saraci, mangaie pe cei oropsiti si vei vedea zilnic descoperiri dumnezeiesti.

Acesta-i adevarul: cei cari iubesc pe oameni si lupta pentru mantuirea lor, vad pe Dumnezeu in toate zilele. Dumnezeu le vorbeste la ureche, ei sunt in fata Lui. Pe cand invatatii cauta in biblioteci descoperirea dumnezeiasca, prin sfortarea mintii, Dumnezeul vietii se descopera in plina viata, acelora care-L cauta din toata inima.

Un orb care nu stia carte s-a dus odata la un credincios si l-a rugat sa-l invete despre Dumnezeu si mantuire. Credinciosul i-a zis: Daca lucrezi la meseria ta si esti platit pentru aceasta, iar banii luati ii dai orbilor mai saraci ca tine, atunci ai sa vezi pe Dumnezeu! i orbul a facut asa. Cu banii ce-i castiga se ducea in fiecare amiaza acolo unde se strangeau multi...