Ce-aproape sunt sicriul si leaganul aici, ce-aproape este vremea sa cazi cand te ridici, ce-aproape e apusul de orice rasarit! gandeste la plecare indata ce-ai sosit. Ce-aproape este plansul de orice ras usor, ce-aproape este-ajunsul de orice calator, ce-aproape este jalea de veselia ta! gandeste la aceasta nainte de-a-nnopta. Ce-aproape e regretul de-orice []Ce-aproape sunt sicriul si leaganul aici,ce-aproape este vremea sa cazi cand te ridici,ce-aproape e apusul de orice rasarit! gandeste la plecare indata ce-ai sosit.

Ce-aproape este plansul de orice ras usor,ce-aproape este-ajunsul de orice calator,ce-aproape este jalea de veselia ta! gandeste la aceasta nainte de-a-nnopta.

Ce-aproape e regretul de-orice cuvant calcat,ce-aproape este iadul de orisice pacat,ce-aproape e rusinea de orice pofta rea! gandeste la aceasta cat n-ai cazut in ea.

Ce-aproape-i prabusirea de orice tron lumesc,ce-aproape-i Judecata de toti cei ce-o hulesc, dar si Hristos, ce-aproape-i de-ai Lui pentru-a-i salva!Gandeste si la asta cat inc-o poti avea.

TRAIAN DORZ din Cantari Eterne , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014