Dar pasarile cerului ne sunt apoi o predica vie si prin altceva: prin cantarile lor. Tatal Ceresc se ingrijeste de ele, dar, in schimb, si ele Il slavesc neincetat prin cantarile lor. Padurea e cu adevarat o biserica mareata ce rasuna de cantecele de slava ale pasarelelor. Pasarile isi fac regulat cantarile si rugaciunile lor. []Dar pasarile cerului ne sunt apoi o predica vie si prin altceva: prin cantarile lor.

Tatal Ceresc se ingrijeste de ele, dar, in schimb, si ele Il slavesc neincetat prin cantarile lor. Padurea e cu adevarat o biserica mareata ce rasuna de cantecele de slava ale pasarelelor.

Pasarile isi fac regulat cantarile si rugaciunile lor. In padurea de la Geoagiu, ascultam in fiecare dimineata cantarea lor. Indata ce se trezesc, inainte de a pleca dupa hrana, pasarile isi fac utrenia lor de dimineata. i seara, tot asa. Inainte de a se culca, pasarile isi fac vecernia lor. Rasuna padurea de slujba lor seara. i de aceea, pasarile nu duc lipsa de nimic. Noi insa lucram si asudam de dimineata pana seara si totusi ducem lipsa de toate. De ce? Pentru ca nu cautam la pasarile cerului.

Crestinii cei dintai cautau la pasarile cerului. Erau si ei in fiecare zi in biserica, laudand pe Dumnezeu (Fapte 2, 46), de aceea nu era nici unul printre ei care sa duca lipsa si un mare dar era peste toti (Fapte 4, 33-34).

Parintele Iosif Trifa, din Cautati la pasarile cerului!