i mii de ani de-ar fi sa ai,tot lui Hristos sa vrei sa-i dai;si-un ceas de-ar fi sa mai traiesti,tot lui Hristos sa-l daruiesti;ca nu-i alt steag, ca nu-i alt steag si nu-i alt el,si nu-i alt Rai, si nu-i alt Rai mai scump ca El. Sa umbli gol, sa mori flamand,ramai langa Hristos oricand;sa [] i mii de ani de-ar fi sa ai,tot lui Hristos sa vrei sa-i dai;si-un ceas de-ar fi sa mai traiesti,tot lui Hristos sa-l daruiesti;ca nu-i alt steag, ca nu-i alt steag si nu-i alt el,si nu-i alt Rai, si nu-i alt Rai mai scump ca El.

Sa umbli gol, sa mori flamand,ramai langa Hristos oricand;sa fii lovit si ocarat,ramai cu Domnul hotarat,ca nu-i alt drum, ca nu-i alt drum si nu-i alt elsi nu-i alt Bun, si nu-i alt Bun mai scump ca El.

Oriunde mergi si-oriunde vii,fa totul cu Hristos sa fii;chiar daca-n flacari te incingi,fa tot ca-n lupta Lui sa-nvingi,ca nu-i alt dor, ca nu-i alt dor si nu-i alt elsi nu-i alt cer, si nu-i alt cer mai scump ca El.

Sui ne-ncetat mai sus, mai sus,pan la-ntregirea cu Iisus;din El sa canti, din El sa spui,din El sa-mparti, din El s-adui,ca nu-i alt Har, ca nu-i alt Har si nu-i alt el,si nu-i alt Dar, si nu-i alt Dar mai scump ca El.

TRAIAN DORZ din Cantari Eterne , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014