1. Sunt multi oamenii care, sub versetele si sunetele acestor cuvinte curate, nu se tem sa rosteasca necuratia ratacirii lor, prefacatoria si viclesugul trufiei lor, gandurile urate ale intunericului lor, rastalmacirea indoielilor lor sau critica necredintei lor. 2. O, omule scriitor sau rostitor al curatelor Cuvinte dumnezeiesti, fii cu teama si cu grija asupra []1. Sunt multi oamenii care, sub versetele si sunetele acestor cuvinte curate, nu se tem sa rosteasca necuratia ratacirii lor,prefacatoria si viclesugul trufiei lor,gandurile urate ale intunericului lor,rastalmacirea indoielilor lorsau critica necredintei lor.2. O, omule scriitor sau rostitor al curatelor Cuvinte dumnezeiesti, fii cu teama si cu grija asupra felului cum scrii sau rostesti aceste cuvinte arzatoare!De sapte ori iti spala in rugaciune si in lumina, in smerenie si in sinceritate, in lacrimi si in cercetarea nepartinitoare gandul si inima, buzele si mainile, ochii si fiinta intreagainainte de a rosti cuvintele cutremuratoare: Asa zice Domnul! 3. Mai presus de orice, ai grija ca atunci cand te atingi de cuvintele curate ale lui Dumnezeu sa nu pui in ele gandurile tale,ci sa rostesti gandurile lui Dumnezeu din cuvintele Lui.

Ele, trecand prin tine, sa ajunga la altii cu aceeasi curatie,cu acelasi intelessi cu aceeasi frumusete cu care au iesit din gura Domnului.

Asa sa-ti ajute Viul Dumnezeu-Duhul Sfant si nu altfel!4. Bietul suflet omenesc slab si mic, obosit si neputincios cat de putina rabdare poate incapea in el, strigand: Pana cand, Doamne?Pana cand, Doamne, ii vei mai suferi pe cei rai sa batjocoreasca Numele Tau cel Sfant si sa se ridice contra randuielilor Tale?Ce nerabdator este omul cu el insusi!5. i tu intrebi: Pana cand, Doamne, vei mai ingadui in tarina Ta neghina? Pana cand? Pana la seceris!Numai pana atunci, adica pana la secerisul fiecaruiasau al tuturor. i asa de putin mai este pana la acesta!6. i tu intrebi: Pana cand, Doamne,...