Preaiubitule, care sunt adevaratele lupte si care sunt adevaratii vrajmasi? Cele dintai lupte si cele mai adevarate sunt cele dintre duhuri. Caci, pe pamant, nu trupurile se lupta, ci duhurile din ele. Trupurile sunt numai locurile unde se ascund si prin care se intalnesc ostirile duhurilor prietene sau potrivnice. Ajutandu-se sau nimicindu-se intre [] Preaiubitule, care sunt adevaratele lupte si care sunt adevaratii vrajmasi? Cele dintai lupte si cele mai adevarate sunt cele dintre duhuri. Caci, pe pamant, nu trupurile se lupta, ci duhurile din ele.

Trupurile sunt numai locurile unde se ascund si prin care se intalnesc ostirile duhurilor prietene sau potrivnice. Ajutandu-se sau nimicindu-se intre ele.

Adu-ti aminte de cuvantul care spune: Nu aveti de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii, care sunt in locurile de sus Care sunt duhurile din locurile de sus ? Cele cu care au de luptat gandurile si inimile. Cele ingaduite de Dumnezeu pentru incercarea credintei, a rabdarii si a dragostei alesilor Sai.

Aceste duhuri pot zdruncina credinta, pot zdrobi nadejdea, pot strica dragostea, pot nimici statornicia, pot impiedica rugaciunile, pot rataci mintea, pot ingrozi inima, pot intuneca duhulAceste duhuri duc lupta cea mai primejdioasa impotriva mantuirii tale. Si cum incep aceste lupte de duhuri, Doamne Iisuse? Lupta dintre aceste duhuri se da, de la inceput, pe viata si pe moarte.

Intalnirile privirilor sunt primele ciocniri dintre duhuri.

Ochii sunt madularele prin care se izbesc cele doua feluri de duhuri in primele lor lupte, de la inceput hotaratoare.

Batalia de...