Un erou al lui nu ma tem!: Psalmistul David In Vechiul Testament, David a atins o culme a lui nu ma tem!. Psalmistul David este un erou al lui nu ma tem!. Prin toata Psaltirea trece acel minunat raspuns pe care David stia sa-l dea la fagaduinta lui Dumnezeu: Nu te teme, caci Eu cu []Un erou al lui nu ma tem!: Psalmistul DavidIn Vechiul Testament, David a atins o culme a lui nu ma tem!. Psalmistul David este un erou al lui nu ma tem!.

Prin toata Psaltirea trece acel minunat raspuns pe care David stia sa-l dea la fagaduinta lui Dumnezeu: Nu te teme, caci Eu cu tine sunt!. Trece acel minunat nu ma tem!. Trece cel mai minunat raspuns pe care vreun muritor l-a dat candva la fagaduinta lui Dumnezeu: Nu te teme!.

Ma incred in Dumnezeu si nu ma tem de nimic. Ce pot sa-mi faca mie niste oameni? (Ps. 56, 11). Domnul este lumina si mantuirea mea, de cine ma voi teme? Domnul este mantuirea mea, de cine ma voi infricosa? (Ps. 27, 1).

Chiar o ostire de ar tabari impotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar un razboi de sar ridica impotriva mea, tot plin de incredere as fi (Ps. 27, 3). Domnul este sprijinitorul nostru, de aceea nu ne temem, chiar daca s-ar zgudui pamantul si s-ar clatina muntii in inima marilor! (Ps. 46, 1-3).

Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem! (Ps. 23, 4).

Iata cel mai mi nunat raspuns pe care l-a dat vreun muritor la fagaduinta lui Dumnezeu nu te teme, caci Eu cu tine sunt! Te infioara, te cutremura parca acest minunat raspuns al lui David. Te cutremura parca acest nu ma tem! al lui. i, bagati de seama! In acest nu ma tem! al lui David, este o gradatie, este o scara. Ma incred in Domnul zise David si nu ma tem de om nu ma tem de o mie de oameni nu ma tem de un razboi intreg nu ma tem chiar de s-ar zgudui pamantul nu ma tem nici de moarte, de valea umbrei mortii!Vedeti, acest nu ma tem! e ca un termometru. El se tot ridica, tot creste, pana ajunge la gradul cel mai inalt, la punctul cel mai inalt, unde moare si frica de moarte.

Termometrul cu care ne masuram caldura are gradul 42 drept cel mai inalt grad. La gradul acesta, moare omul. Termometrul lui nu ma tem! are si el un grad la care moare frica. Iar gradul cel mai inalt e acela la care moare si frica de moarte. Pana la acest grad trebuie sa ajunga si increderea noastra in Dumnezeu: curajul nostru si pieirea fricii din noi.

Draga cititorule! Eu te rog, masoara-te cu ter-mometrul lui nu te teme!, ca sa vezi cate grade ai de...