17. Cantarea este ceva atat de legat de inima noastra, incat fiecare simtim o adanca nevoie de a canta sau de a asculta o cantare. Fara cantare nu putem fi, ca fara iubire. Caci acestea amandoua merg totdeauna impreuna. Cine iubeste, acela si canta. Cine canta, acela si iubeste. Canti pentru ceea ce iubesti. i []17. Cantarea este ceva atat de legat de inima noastra, incat fiecare simtim o adanca nevoie de a canta sau de a asculta o cantare.

Fara cantare nu putem fi, ca fara iubire. Caci acestea amandoua merg totdeauna impreuna.

Cine iubeste, acela si canta. Cine canta, acela si iubeste.

Canti pentru ceea ce iubesti. i iubesti aceea pentru care canti.18. Cine iubeste lumea canta pentru lume. i cine canta cantece lumesti, acela dovedeste ca iubeste lumea.

Cine Il iubeste pe Dumnezeu, acela are mereu pe buze cantarea Domnului.

Caci cine iubeste nu poate fara cantare.19. Binecuvantata sa fie viata aceluia care, iubindu-L pe Dumnezeu, nu poate fara cantarea Domnului.

Fericit este si fericit sa fie in veci sufletul care pune legamant si hotarare sfanta sa cante numai Domnului.

Nimic nu este mai vrednic de lauda decat Domnulsi nimeni nu va fi mai laudat candva decat acela ca-re a cantat mai mult si mai frumos Domnului.20. Pentru toate lucrurile si fiintele de pe pamant pot fi gasite mijloace de comparatie: unul bun poate fi masurat cu unul si mai bun.

Unul frumos, cu altul si mai frumos.

Unul intelept, cu altul si mai intelept.

Numai Dumnezeu este incomparabil. El n are nici masura, nici sot.

Dumnezeul nostru, Tu esti Nemarginit.

Slava vesnica ie!Amin.

Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006