8. Este oare gata inima ta sa asculte si sa implineasca cu bucurie cand aude indemnul: Vino la biserica! Sau: Vino la adunare! Sau: Vino sa ajutam! Sau: Vino sa daruim, sa lucram, sa postim, sa rabdam, sa iertam. Eu marturisesc cu rusine si cu parere de rau ca prea de multe ori inima mea []8. Este oare gata inima ta sa asculte si sa implineasca cu bucurie cand aude indemnul: Vino la biserica!Sau: Vino la adunare!Sau: Vino sa ajutam!Sau: Vino sa daruim, sa lucram, sa postim, sa rabdam, sa iertam.

Eu marturisesc cu rusine si cu parere de rau ca prea de multe ori inima mea nu a fost gatacu bucurie sa faca binele acesta.

Dar ma rog neincetat sa fie. Roaga-te si tu pentru a ta.9. Chiar daca nicaieri nu s-ar mai citi sau vesti Evanghelia,Cuvantul vorbit si scris al lui Dumnezeu catre oameni, noi toti stim acest CuvantFiecaruia dintre noi El ne-a vorbit si ne vorbeste, dincolo de tot ce-i scris.10. Daca tu ai o inima mai buna decat a mea, poti fi fericit.

Roaga-L pe Domnul sa o faca sa creasca mereu in facerea binelui.

Dar daca ai una tot rea sau poate si mai rea, atunci roaga-L neaparat si mai cu graba sa ti-o schimbe, spre a nu te duce cu ea la pieirea vesnica.

Cununile slavite / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006