Nu judecati dupa infatisare, ci judecati dupa dreptate! Cand judeci dupa infatisare, totdeauna esti in primejdie sa-L osandesti pe Hristos.

Cand judeci dupa infatisare, adesea ii prigonesti pe credinciosii Lui,gasesti totdeauna pricina de poticnire la altii,afli lucruri nepotrivite in Cuvantul lui Dumnezeu,purtari nepotrivite la frati,scaderi la vorbitori,defecte la pastori Cand judeci dupa infatisare, usor il poti []Nu judecati dupa infatisare, ci judecati dupa dreptate!Cand judeci dupa infatisare, totdeauna esti in primejdie sa-L osandesti pe Hristos.

Cand judeci dupa infatisare, adesea ii prigonesti pe credinciosii Lui,gasesti totdeauna pricina de poticnire la altii,afli lucruri nepotrivite in Cuvantul lui Dumnezeu,purtari nepotrivite la frati,scaderi la vorbitori,defecte la pastoriCand judeci dupa infatisare, usor il poti osandi pe un sfant si lauda pe un prefacut.

Usor poti vedea raul bine si binele rau,vezi duh ce este litera si litera ce este duh,il vezi drept pe cel stramb si stramb pe cel drept.

Iar in felul acesta Il vei osandi totdeauna pe Hristos,vei nesocoti totdeauna harulsi vei calca totdeauna voia lui Dumnezeu,caci vei incepe mereu cu privirea partii din afara a blidului.

Te vei multumi cu imbracamintea cuviincioasa si modesta , fara a te gandi ca aceasta acopera deseori trupuri dezgolite.

Te vei multumi cu zambetele prefacute si cu vorbele mieroase, fara sa stii ca acestea acopar cea mai primejdioasa ratacire duhovniceasca.

E grozav uneori ce urate inimi pot fi in frumoasele trupuri!Te vei multumi cu purtarile evlavioase , fara a te uita ca acestea acopar adesea mortaciuni sufletesti.

Te vei multumi cu reguli frumoase,cu program si muzica frumoasa,cu o biserica sau o adunare ingrijita in exterior,dar goala de iubire, goala de caldura, goala de putere, goala de partasie, goala de sfintenie, goala de Hristos.

Goala de tot ce face farmecul si bucuria intimitatii fratesti in Duhul Sfant.

Goala de orice rod duhovnicesc.

O astfel de biserica, o astfel de adunare usor va ajunge apoi plina de dezbinari, de barfiri, de certuri si de tot felul de pacate cunoscute si necunoscute, vazute si ascunse.

Infatisarea din afara insa va fi mereu...