Preaiubitule, nu-i nimeni, nicaieri pe vesnicieminunat, placut si dulce,si frumos asemeni ie, fiecare are-o floare,Tu, Iubitul meu, o mie. Asteptand pe orice mire,obosesc si plec odata,ascultand la orice cantec,bucuria mea inceata, dar de Tine, doar de Tinenu ma satur niciodata. De-as privi la orice soare,tot i-ar fi vreo umbra poate,orice rai mai are-o lipsa,orice zari []Preaiubitule, nu-i nimeni, nicaieri pe vesnicieminunat, placut si dulce,si frumos asemeni ie, fiecare are-o floare,Tu, Iubitul meu, o mie.

Asteptand pe orice mire,obosesc si plec odata,ascultand la orice cantec,bucuria mea inceata, dar de Tine, doar de Tinenu ma satur niciodata.

De-as privi la orice soare,tot i-ar fi vreo umbra poate,orice rai mai are-o lipsa,orice zari pot fi-nserate, numai ale Tale-s numaidulci si limpezi toate-toate.

Orice-am drag mai uit vreodata,orice-am bun mai las de-o parte,de-orice-am dulce ma mai satur,de-orice prieten m-as desparte, dar de Tine, doar de Tine,nici in viata, nici in moarte!TRAIAN DORZ din Cantari Nemuritoare , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014