14. Daca in Lucrarea lui Dumnezeu, tu, slujitorule al Lui, vei cauta slava ta, sa stii ca si tu esti numai un trufas si un flecarIn curand te va lua un vant al Domnului si te va tranti de nu te vei mai ridica niciodata.

Ca pe un pai sau ca pe un gunoi. 15. Nu []14. Daca in Lucrarea lui Dumnezeu, tu, slujitorule al Lui, vei cauta slava ta, sa stii ca si tu esti numai un trufas si un flecarIn curand te va lua un vant al Domnului si te va tranti de nu te vei mai ridica niciodata.

Ca pe un pai sau ca pe un gunoi.15. Nu se inalta pe totdeauna decat aceia care, pe totdeauna, pot ramane smeriti (Iov 22, 29).

Ceilalti toti se prabusesc, uneori pe rand, alteori deodata;uneori incet, alteori mai repede;uneori cate unul, alteori cu gramada (Lc 16, 15; Iov 20, 27).

Dumnezeu Insusi are grija de aceasta rasplata, pentru fiecare la vremea sa.16. Totusi ce grozav lucru este moartea, de orice fel ar fi ea,atat moartea cea duhovniceasca, in pacat,cat si moartea cea trupeasca, in descompunere,ori moartea cea sufleteasca, in osanda si in intunericul vesnic al Locuintei Mortilor;dar si mai mult moartea cea cumplita a uitarii vesnice.

Omul care nu crede si nu vrea sa pazeasca Cuvantul lui Hristos va vedea toate aceste patru fete ale mortii si patru etape ale ei, fiecare mai infricosatoare decat alta.17. Necredinciosul este intr-o continua moarte duhovniceasca ce il nimiceste incet, inabusindu-i constiinta,otravindu-i cugetul,intunecandu-i minteasi ruinandu-i simtamintelePe urma ii merge numai numele ca traieste, dar, de fapt, el este mort (Col 2, 13; Ef 2, 1-5, I Tim 5, 6; Apoc 3, 1).18. Omul...