Vorbirea fratelui Ioane (Saucani) la adunarea de la Valani 2 august 1981 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Cand a plecat de-acolo, s-au luat dupa Iisus doi orbi care strigau si ziceau: Ai mila de noi, Fiul lui David! Dupa ce a intrat in casa, orbi au venit la []Vorbirea fratelui Ioane (Saucani) la adunarea de la Valani 2 august 1981In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Cand a plecat de-acolo, s-au luat dupa Iisus doi orbi care strigau si ziceau: Ai mila de noi, Fiul lui David! Dupa ce a intrat in casa, orbi au venit la El. i Iisus le-a zis: Credeti ca pot face lucrul acesta? Da, Doamne! Atunci S-a atins de ochii lor si le-a zis: Faca-se dupa credinta voastra (Mt 9, 27-29).

S-a vorbit in seara aceasta despre aceste lucruri petrecute in Evanghelia care se va citi maine in toate bisericile noastre.

Ce lucruri minunate sau petrecut atunci cand Domnul Iisus era aici in lumea aceasta, cand Domnul Iisus umbla din cetate in cetate, ca sa cheme oamenii la mantuire, sa le faca numai bine!Pentru fiecare suflet zdrobit, pentru fiecare suflet amarat, pentru fiecare suflete cazut, El a venit in lumea aceasta sa-i ridice, sa-i aduca la starea fericita a ascultarii de voia lui Dumnezeu. Sa-i scoata din starile acelea nenorocite in care eram fiecare dintre noi.

Evanghelia vorbeste de doi orbi Iubitilor, oare numai doi orbi or fi fost atunci in lumea aceasta, in vremea Domnului Iisus? Au fost mai multi i astazi sunt atatia orbi, in vremurile noastre Nu orbi cu ochii acestia trupesti, ci orbi cu ochii duhovnicesti.

Acesti doi orbi, spune Evanghelia ca s-au luat dupa Iisus si strigau dupa El Iar dupa ce au venit la El, Domnul Iisus i-a intrebat: Credeti voi ca pot sa fac Eu asta? Da, Doamne!Ei au crezut O, ce puternica credinta au avut acesti doi orbi!Orbii de astazi nu mai au credintaOrbi de astazi nu mai vin la Iisus Nu mai cred ca Domnul Iisus ar putea face lucruri mari si minunate pentru fiecare. E asa de putina credintaMi-aduc aminte de unele cuvinte de la o nunta, de acum de curand, pe care le spunea un frate: La inceput nu stia nimeni nimic. Dar era credinta multa. O, iubitilor, astazi e plina lumea de cunostinta. Astazi stiu oamenii multe. Astazi toti cunosc. Dar credinta e tot mai putina. i de aceea se vindeca asa de putini orbi duhovnicesti, care sunt orbiti de pacate, de lumea acesta si de intunericul si bezna care e in lumea asta.

Asa de putini orbi se vindeca astazi, pentru ca e credinta putina. Numai cunostinta e multa. Oamenii stiu, cunosc multe Dar cred asa de putinO, daca am avea credinta, ce fericiti am fi; si ce fericita ar putea fi intreaga omenire daca omul ar crede, asa cum credeau cei doi orbi, dupa cum vorbeste Cuvantul lui Dumnezeu. Ei prin credinta au venit la Iisus si, dupa ce L-au gasit, nu s-au lasat si au strigat dupa El. Au intrat dupa El in casa, s-au dus dupa El acolo unde a...