Paine de casa, cu lapte, crestata sub forma unui spic. Este asa buna usor calduta, unsa cu unt!Mai intai se pregateste maiaua, dizolvand drojdia in apa calduta, se adauga zaharul si aprox faina si se amesteca bine. Se obtine o pasta mai moale, care se lasa la crescut. Eu am lasat-o pe masa, cam o ora, pentru un gust mai pregnant. Apoi se adauga apa, laptele, uleiul, sarea si faina (cernuta) cat cuprinde, amestecand si framantand pana se obtine un aluat consistent, elastic, pufos. Se unge cu ulei (o lingura), se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut cam o ora sau pana isi dubleaza volumul. Se presara putina faina pe masa, se mai framanta usor aluatul, se da forma alungita, se cresteaza dand forma unui spic si se mai unge cu putin ulei (cam o lingura). Se transfera painea intr-o tava pregatita cu foaie de copt umezita si stoarsa. Se mai lasa la crescut inca o ora (apoi se reface forma spicului, pentru ca aluatul a crescut si desenul abia se mai vede). Se da la cuptor, la foc mediu, 15 minute, apoi se da focul mic si se mai lasa inca 35 de minute, in total 50 de minute (sau pana considerati ca e bine coapta, in functie de cuptorul vostru). Timp de pregatire: 3h 30minTimp de coacere: 50 minPortii: 4 Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/paine-spic-de-grau-cu-lapte.html