Detalii Faina de Coconut - Preparata in Casa
Cantitate si modul de preparare incipient este postata la reteta de lapte de cocos . Se au in vedere fulgi de cocos fara indulcitori, iar procesul de preparare al fainii este mai jos. Dupa ce separam laptele de fulgii de cocos, ii asezam intr-o tava si punem la cuptor la foc moderat spre mic (poate ar fi bine mai mult mic) si ii uscam. Avem grija, ca din cand in cand sa deschidem usa cuptorului, sa ne uitam la fulgi si sa mai afanam, sa nu se maroneasca sau sa se arda. Desigur ca isi vor schimba culoarea din alb in caramel deschis, dar nu se vor arde. Dupa uscarea totala, se vor macina in masina de cafea sau moara mica, se vor cerne prin sita (un proces destul de incet - din cauza grasimi continute devine si cumva lipicios). Dupa cernere, se mai pun in cuptor pentru vreo jumate de ora, avand grija sa ne mai uitam la ei si sa ii mai rasfiram, apoi ii mai macinam inca odata.) o sa obtinem o pudra de o consistenta mai grunjoasa pe care o mai cernem odata si gata ... folosim faina la ce avem nevoie. Se pastreaza in borcan inchis ermeticla congelator. Se pastreaza proaspata pana la un an. La folosire, se scoate cat avem nevoie, se aduce la temperatura camerei, se cerne. Poate suna un proces greu, indelungat, dar nu e chiar asa de mare problema ... laptele de cocos se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte sau budinca de orez, salam de biscuiti sau la orice altceva care cere lapte.
Cantitate si modul de preparare incipient este postata la reteta de lapte de cocos . Se au in vedere fulgi de cocos fara indulcitori, iar procesul de preparare al fainii este mai jos. Dupa ce separam laptele de fulgii de cocos, ii asezam intr-o tava si punem la cuptor la foc moderat spre mic (poate ar fi bine mai mult mic) si ii uscam. Avem grija, ca din cand in cand sa deschidem usa cuptorului, sa ne uitam la fulgi si sa mai afanam, sa nu se maroneasca sau sa se arda. Desigur ca isi vor schimba culoarea din alb in caramel deschis, dar nu se vor arde. Dupa uscarea totala, se vor macina in masina de cafea sau moara mica, se vor cerne prin sita (un proces destul de incet - din cauza grasimi continute devine si cumva lipicios). Dupa cernere, se mai pun in cuptor pentru vreo jumate de ora, avand grija sa ne mai uitam la ei si sa ii mai rasfiram, apoi ii mai macinam inca odata.) o sa obtinem o pudra de o consistenta mai grunjoasa pe care o mai cernem odata si gata ... folosim faina la ce avem nevoie. Se pastreaza in borcan inchis ermeticla congelator. Se pastreaza proaspata pana la un an. La folosire, se scoate cat avem nevoie, se aduce la temperatura camerei, se cerne. Poate suna un proces greu, indelungat, dar nu e chiar asa de mare problema ... laptele de cocos se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte sau budinca de orez, salam de biscuiti sau la orice altceva care cere lapte.