Moartea fizica este o lege survenita datorita pacatului primilor oameni. Pana la venirea lui Hristos in lume, moartea domnea peste tot neamul omenesc, avand dubla stanire asupra bietei fapturi umane, sufleteasca si trupeasca.. Omul nu numai ca murea fizic, dupa un numar de ani, ci si sufleteste, mergea in iad.. Dupa Rastignirea, Moartea si Invierea []Moartea fizica este o lege survenita datorita pacatului primilor oameni.

Pana la venirea lui Hristos in lume, moartea domnea peste tot neamul omenesc, avand dubla stanire asupra bietei fapturi umane, sufleteasca si trupeasca..

Omul nu numai ca murea fizic, dupa un numar de ani, ci si sufleteste, mergea in iad..

Dupa Rastignirea, Moartea si Invierea lui Hristos, murim numai cu trupul..

Hristos a biruit moartea, iadul si pe diavol, stapanul iadului si al mortii sprituale.

Deci cine crede in Hristos, Il iubeste si asculta nu mai moare spritual, duhovniceste sau sufteste..

Orice om moare cu trupul.

Chiar si Hristos, asumand conditia omeneasca, a murit cu trupulGandul la moartea fizica, sub orice forma ar veni asupra noastra, pasnica sau violenta, ne este folositor duhovniceste.

Moartea fizica este usa prin care intram la HristosDesigur moartea fizica poate fi si usa iaduluiFiecare cand termina acest mod de existenta pamanetesc, intra intr-unul spritual, bun sau rau, in rai sau in iad.

Este asteptat de Hristos, de sfintii si ingerii Sai buni, sau de satan si ingerii sai rai. Pr. Arhimandrit Andrei Coroian