1. Dupa fiecare vorba buna, ingenuncheaza cu dorinta sa o implinesti.

Dupa fiecare vorba slaba, ingenuncheaza cu pocainta, sa te indrepti.

Dupa fiecare despartire de frati, ingenuncheaza pen tru statornicia lor.

Dupa fiecare despartire de vrajmasi, ingenuncheaza pentru mantuirea acestora. 2. Cand umbli inaintea lui Dumnezeu in genunchi, poti umbla inaintea oamenilor in picioare. i cand vorbesti cu Domnul smerit, []1. Dupa fiecare vorba buna, ingenuncheaza cu dorinta sa o implinesti.

Dupa fiecare vorba slaba, ingenuncheaza cu pocainta, sa te indrepti.

Dupa fiecare despartire de frati, ingenuncheaza pen tru statornicia lor.

Dupa fiecare despartire de vrajmasi, ingenuncheaza pentru mantuirea acestora.2. Cand umbli inaintea lui Dumnezeu in genunchi, poti umbla inaintea oamenilor in picioare. i cand vorbesti cu Domnul smerit, poti vorbi cu satana demn.3. Nu uita rugaciunea la orice despartire de cei iubiti.

Cat de grabita ar fi plecarea ta,cat de aproape ar fi drumul tau,cat de multi ar fi oamenii care se uita la tine, nu uita, nu neglija si nu te rusina sa te rogi.

Un vechi proverb spune asa: Cand mergi la razboi, fa o rugaciune. Cand mergi intr-o calatorie, fa doua rugaciuni. Cand mergi sa-ti cauti sotie, fa trei rugaciuni.

Fiindca oriunde mergi exista primejdii.4. Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu ne porunceste tuturor: Rugati-va neincetat , fiindca in orice vreme poate sa vina un cutremur, in orice loc poti fi primejduit si in orice stare ai nevoie de ocrotirea lui Dumnezeu.

Deci nu uita de rugaciune in orice vreme, in orice loc si in orice stare ai fi.5. Binecuvantata este vremea intotdeauna cand fra-tii stau si impreuna si in acelasi loc. i numai acea vre me si acea stare este cu adevarat binecuvantata.

Pentru ca de atatea ori fratii sunt in acelasi loc, dar nu sunt impreuna.

Sunt in aceeasi casa, dar nu sunt uniti.

Sunt in aceeasi lucrare, dar nu sunt una.

Sunt in acelasi nume, dar nu sunt la fel.6. O, ce trista este starea in acelasi loc a acelora care nu sunt impreuna !A acelora care cu trupul sunt langa frati, dar cu sufletul sunt departe de ei.

Cu numele sunt ca ei, dar cu credinta, cu purtarea, cu vorbele lor ei sunt tocmai impotriva fratilor.

In locul acela, Duhul Sfant este intotdeauna intristat,focul Lui este stins,binecuvantarea Lui, pierdutasi roadele Lui, nimiciteDoamne Dumnezeul nostru, nu ne lasa sa ramanem asa.7. Dar unde, prin harul lui Dumnezeu si prin luptele sufletelor adunarii, fratii ajung o inima si un gand, acolo nu numai ca nimic nu impiedica venirea si ramanerea Duhului Sfant, dar toate o cheama.

Acolo, pe Duhul Sfant Il cheama rugaciunea lor in acelasi glas. i ochii inlacrimati ai tuturor. i mainile lor impreunate. i dragostea lor arzand la fel.8. Fratilor si surorilor, cand va adunati in acelasi loc, faceti totul ca sa fiti impreuna.

Faceti totul ca sa fiti impreuna o inima si un gand, o invatatura si o credinta, o vorbire si o umblare.

Faceti fiecare totul ca sa fiti ca fratii atat trupeste, cat si sufleteste.

Invoiti-va intre voi, cei care simtiti cu Domnul si va doare pentru Lucrarea Lui, si luati cu hotarare zile de jertfa impreunasi ceasuri de rugaciune impreuna.

Iar in zilele hotarate pentru jertfa, fiti una in post.

In ceasurile hotarate pentru rugaciune, fiti una in rugaciune.

Atunci toate cererile vor fi implinite, dupa fagaduintele Domnului.9. Oriunde ati fi in ziua postului si a rugaciunii, fiti intr-un gand si cu ceilalti care sunt in post.

Oriunde ati fi in ceasul randuit pentru rugaciune, fiti intr-un duh cu ceilalti care se roaga. i faceti postul nu cu greutate, ci cu bucurie. i faceti rugaciunea nu rece, ci fierbinte. i staruiti in aceasta nu doar pana la o vreme, ci pana la o biruinta. i veti vedea cu bucurie cum Dumnezeu va va raspunde.10. Nu mai lasati ca un duh strain sa-si faca lucrarea lui nimicitoare intre voi, fiindca orice rau ingaduit undeva aduce nimicirea in urma lui.

Luati seama la cei care l-au ingaduit, in ce ruina si pierzare au...