Iubitii mei, ce ar fi putut Dumnezeu sa faca mai mult decat atat? Ce-ar fi putut sa ne fagaduiasca mai mult decat atat: sa fim copii ai lui Dumnezeu si sa fim mostenitori asa cum ne spunea un frate din I Ioan 3, 1: Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii []Iubitii mei, ce ar fi putut Dumnezeu sa faca mai mult decat atat? Ce-ar fi putut sa ne fagaduiasca mai mult decat atat: sa fim copii ai lui Dumnezeu si sa fim mostenitori asa cum ne spunea un frate din I Ioan 3, 1: Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! i suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El. () i ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cand Se va arata El vom fi ca El si-L vom vedea asa cum este .

Dragii mei! Ce-ar fi putut sa ne fagaduiasca Dumnezeu mai mult decat atat? Deci, ca sa putem fi copii ai lui Dumnezeu si sa ajungem mostenitori impreuna cu Dumnezeu, trebuie sa fim nascuti pentru cer, nascuti din Dumnezeu, asa cum ne spunea fratele Iacob din Ioan 3, versetul 9. Cei care sunt nascuti din Dumnezeu nu pot pacatui. Nu pot pacatui! Pentru ca samanta Lui ramane in ei si nu pot pacatui, fiindca sunt nascuti din Dumnezeu.

Vrem ca fiecare sa poata ajunge sa fie nascut din Dumnezeu, asa cum ne spune in Ioan 1: El era in lume si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut . Dar ne punem intrebarea: Noi Il cunoastem? Caci apostolul spune acolo, intr-un loc, in capitolul 15 de la I Corinteni: Spre rusinea voastra (le spunea la corinteni si ne spune si noua) va spun, fratilor, ca sunt unii dintre voi care nu-L cunosc pe Dumnezeu . Nu spune ca toti. Dar unii dintre voi nu-L cunosc pe Dumnezeu .

Deci asa spune acolo in Ioan: El era in lume si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. El a venit la ai Sai si ai Sai nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit pe El, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu. Nascuti nu din carne, nici din sange, nici din voia firii vreunui om, ci din Dumnezeu (asa cum ne spunea fratele, din Ioan 3, 9: nascuti din Dumnezeu ). Cei care sunt nascuti din Dumnezeu nu mai pacatuiesc. Cei care sunt nascuti din Dumnezeu fac ceea ce spune psalmistul in Psalmul 1: Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se asaza pe scaunul celor batjocoritori. Ci isi gaseste placerea in legea Domnului si zi si noapte cugeta la legea Lui . Ce face? Zi si noapte cugeta la legea Lui. Cine cugeta la legea Lui? Cel care-i nascut din Dumnezeu. El zi si noapte cugeta la legea lui Dumnezeu. El face ceea ce a spus psalmistul: Doamne, chiar si noaptea imi da indemn...