din vorbirea fratelui Popa Petru (Saucani) la nunta de la Verseni 28 august 1977 A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el . Iata marturisirea facuta de Ioan cand iudeii au trimis din Ierusalim pe []din vorbirea fratelui Popa Petru (Saucani) la nunta de la Verseni 28 august 1977A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el .

Iata marturisirea facuta de Ioan cand iudeii au trimis din Ierusalim pe niste preoti si leviti sa-l intrebe: Tu cine esti? El a marturisit si n-a tagatuit; a marturisit ca nu este el Hristosul. i ei l-au intrebat: Dar cine esti? Esti Ilie? . El a zis: Nu sunt . Esti proorocul? i el a raspuns: Nu . i Ioan zicea lui Irod: Nu-ti este ingaduit sa tii pe nevasta fratelui tau! . Irodiada avea necaz pe Ioan si voia sa-l omoare. Dar nu putea, caci Irod se temea de Ioan fiindca il stia om neprihanit si sfant; il ocrotea si, cand il auzea, de multe ori statea in cumpana, nestiind ce sa faca; si-l asculta cu placere (In 1, 6-7 si 19-21; Mc 6, 18-20).

Slavit sa fie Domnul!S-au spus aici cuvinte mari. S-au spus la nunta aceasta cuvinte de aur.

Ne bucuram din suflet ca Domnul Iisus a fost chemat la aceasta nunta. Privim la mirii nostri dragi ca la cele mai scumpe comori pe care le-a dat Dumnezeu acestei sfinte Lucrari. Am venit cu drag la aceasta nunta si ne-am bucurat de multa vreme, inainte de ajunge aci, in nadejdea aceasta sfanta. i ne intoarcem din locul acesta atat de fericiti si vom duce si la ceilalti dragi si scumpi ai nostri, de pe meleagurile noastre, vestile scumpe ale unei duioase dragoste si partasii fratesti in care ne-am obisnuit si ne-am bucurat la aceasta sarbatoare, la aceasta nunta, la acest ospat.

Dragii nostri! Poate nu ne-am gandit si nu ne-am amintit ca sarbatoarea noastra, ca sarbatoarea nuntii celor dragi ai nostri s-a potrivit tocmai la sfarsitul lunii august, la sfarsitul lunii acesteia, cand ne aminteste Cuvantul lui Dumnezeu ca s-a petrecut ceva in sfarsitul lunii august. Ne aducem aminte de o zi, de un ospat de la sfarsitul lunii august. Se sarbatoreste mereu, pe 29 august, Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul. i fiindca sarbatoarea noastra este in preajma acestei sarbatori, am vrea sa amintim, cu acest prilej binecuvantat, ceva din viata acestui om mare, trimis de Dumnezeu; cel mai mare dintre toti proorocii, cel mai mare dintre cei nascuti din femei. N-a fost nici unul ca el, ca Ioan Botezatorul, Inaintemergatorul Domnului Iisus.

Scumpii mei frati, acest om a fost trimis de Dumnezeu ca sa marturiseasca despre Lumina. A fost trimis ca martor, sa marturiseasca despre Lumina.

Vorbim cu drag despre oamenii acestia; vorbim cu atata respect si cinste, si dragoste despre ei, pentru ca ei au fost aceia de care S-a folosit Dumnezeu atat de mult. Cand a facut Dumnezeu lumina, a fost cea dintai dintre lucrarile lui Dumnezeu. i a vazut ca lumina era buna. i-a fost o seara si-a fost o dimineata. Asta a fost ziua cea dintai. Ce a fost oare inainte de a fi lumina? Pamantul era pustiu si gol. O pustietate stearpa, plina de intunecime, o groaza si-un dezastru Ce poate sa fie acolo, intr-un pustiu care este lipsit de lumina? i-ar fi scarba si groaza sa treci, si in zilele noastre, printr-un loc care-i lipsit de lumina, in care nu exista nici un strop de lumina, care este numai pustietate si numai golatate.

Dar Dumnezeu a facut lumina. Ce frumoasa-i lumina! Ce scumpa-i lumina! Inainte de a fi lumina nu era viata. Inainte de a fi lumina era moarte, nu era nimic. Dar dupa ce a fost lumina, apoi a venit viata, apoi a venit rodirea, apoi a venit puterea, in urma luminii. Caci in lumina este putere si viata, si rodire. i unde nu-i lumina nu exista...