9 august, este Ziua Mondiala a Iubitorilor Cartii, zi dedicata in intregime celor care considera cartile ca fiind prieteni de incredere. Cartea! Mare dar. Da! Mare dar este cartea buna, caci sunt si carti rele, atat de rele si stricatoare de suflet. Tu ce citesti? Ia seama. Citeste Cartea Domnului, nu golgoazele minciunii. Cineva a [] 9 august, este Ziua Mondiala a Iubitorilor Cartii, zi dedicata in intregime celor care considera cartile ca fiind prieteni de incredere.

Cartea! Mare dar. Da! Mare dar este cartea buna, caci sunt si carti rele, atat de rele si stricatoare de suflet.

Tu ce citesti? Ia seama. Citeste Cartea Domnului, nu golgoazele minciunii.

Cineva a zis: Cartea este un prieten . Da, este un prieten cu care poti sta de vorba oriunde totdeauna.

Dar baga bine de seama ce prieten iti alegi O carte rea nu poate sa-ti spuna lucruri bune. Un om rau a facut-o pe ea. Fugi de ea. Nu lasa ca ochii sa citeasca pagi nile ei si inima sa primeasca sfaturi de la ea Adu-ti aminte: Prieteniile rele strica obiceiurile bune (I Cor 15, 33). O carte rea este totdeauna un prieten rau.

Dar ce prieten si sfatuitor bun este Cartea Domnului si acelea scrise de oamenii Lui, caci calea cea dreapta iti arata, drumul cel bun si sfant care duce la cetatea imparatului.

Cartea aceasta s-o cauti, aceasta s-o citesti. O carte buna este totdeauna un prieten bun.

I. M. Oastea Domnului nr. 30 / 24 iulie 1932, p. 2Gazetarul credincios Ioan Marini Articole aparute intre anii 1930 si 1938 culegere si prezentare: Ovidiu Rus Editura Oastea Domnului Sibiu, 2017