9. Marea chemare a unui sol Dumnezeiesc este sa pregateasca prin rugaciunea sa caile Domnului spre oameni. i sa pregateasca prin marturisirea sa caile oamenilor spre Dumnezeu. 10. Dintre aceste doua mijlociri totdeauna istovitoare, trimisul lui Dumnezeu traieste intr o continua sfasiere si lupta. Intr o zilnica munca de inaltare si tran tire sufleteasca si trupeasca []9. Marea chemare a unui sol Dumnezeiesc este sa pregateasca prin rugaciunea sa caile Domnului spre oameni. i sa pregateasca prin marturisirea sa caile oamenilor spre Dumnezeu.10. Dintre aceste doua mijlociri totdeauna istovitoare, trimisul lui Dumnezeu traieste intr o continua sfasiere si lupta. Intr o zilnica munca de inaltare si tran tire sufleteasca si trupeasca langa Hristos Marele Mijlocitor.

Tot atat de binecuvantat, dar si tot atat de zdrobit ca si Iisus.11. Cand te intorci de la Dumnezeu fericit spre oameni si de la ei fericit spre El, nici o bucurie de pe pamant sau poate nici din cer nu te poate face mai stralucit.

Dar si cand te intorci zdrobit de la oameni pentru Domnul si judecat de la Dumnezeu pentru ei,nici o lespede nu te poate apasa mai greu!12. Cine sa incarcat vreodata in fata lui Dumnezeu cu pacatul oamenilor, pentru mila si mantuirea acelora,acela singur stie cat de ingrozita poate fi o astfel de rugaciune.

O, cu cat cutremur te apropii atunci de Dumnezeu, cu ce constiinta a vinovatiei stai inaintea Lui!Dar si cu ce pret amar platesti in locul acelora pentru ale caror pacate ai primit sa ispasesti!Dar si bucuria (cand este vreodata) este tot asa.

Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006