Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul Potrivit Sfintilor Parinti, crestinii trebuie sa fie preocupati doar de propriile lor fapte. Acele fapte sunt cele care necesita atentie si indreptare. Aceasta indreptare trebuie sa fie facuta doar in raport cu Dumnezeu, nicidecum in raport cu oamenii. Inaintea Judecatii Universale, oamenii au ca ajutor judecata rugaciunii. Prin intermediul rugaciunii, omul []Preasfintitul Parinte Timotei PrahoveanulPotrivit Sfintilor Parinti, crestinii trebuie sa fie preocupati doar de propriile lor fapte. Acele fapte sunt cele care necesita atentie si indreptare. Aceasta indreptare trebuie sa fie facuta doar in raport cu Dumnezeu, nicidecum in raport cu oamenii.

Inaintea Judecatii Universale, oamenii au ca ajutor judecata rugaciunii. Prin intermediul rugaciunii, omul poate sa analizeze consecintele faptelor sale. Sfantul Ioan Scararul spunea ca exista o judecata a rugaciunii. Un om care se roaga mult stie daca el a reusit sa isi depaseasca limitele. Daca a reusit sa treaca peste nimicniciile care ii preocupa pe toti oamenii. Aceasta stare de judecata il ajuta sa se indrepte daca inca nu se afla pe drumul cel bun.

Sa il rugam pe Mantuitorul Hristos, sa ne faca mai buni, atenti si milostivi, pentru a da raspuns bun la Infricosatoarea Judecata.(Fragment din predica Preasfintitului Parinte Timotei Prahoveanul, rostita in data de 19 februarie Duminica Infricosatoarei Judecati)Sursa: basilica.ro