Ceea ce sunt aripile pentru pasari, aceea este rugaciunea pentru un crestin adevarat. Rugaciunea cea adevarata ne da aripi sufle testi sa ne ridicam sufleteste spre cer, spre Dumnezeu. Rugaciunea este o putere tainica ce ne scoate din lume (Ioan 17, 16) si ne leaga cu cerul, cu vesnicia, cu Dumnezeu. Pasarea nu zboara intruna, dar []Ceea ce sunt aripile pentru pasari, aceea este rugaciunea pentru un crestin adevarat. Rugaciunea cea adevarata ne da aripi sufle testi sa ne ridicam sufleteste spre cer, spre Dumnezeu. Rugaciunea este o putere tainica ce ne scoate din lume (Ioan 17, 16) si ne leaga cu cerul, cu vesnicia, cu Dumnezeu.

Pasarea nu zboara intruna, dar e gata oricand de zburat. Un crestin adevarat e gata oricand de rugaciune. Nu se roaga numai la termene, seara si dimineata, ci se roaga cu gandul si cu vorba in toata vremea si in tot locul. Viata lui e o viata de rugaciune.

Pentru o pasare nu exista o nenorocire mai mare decat sa-si piarda aripile. Cand si-a pierdut aripile, si-a pierdut viata. E totdeauna gata de a fi omorata fie de oameni, fie de animale. Am vazut odata o pasare cu aripile frante. Repede s-a ivit un caine si a insfacat-o.

Asa e si un crestin care si-a pierdut aripile rugaciunii. Cainele diavol il prinde si il omoara cu inlesnire.

Parintele Iosif Trifa, din Cautati la pasarile cerului! Editia a VII-a, Editura Oastea Domnului Sibiu, 2001