S-a intamplat in 30 august 2003: A murit Charles Bronson, indragit actor al filmelor de actiune (Cei sapte magnifici , Justitiarul ). Charles Dennis Buchinsky (n. 3 noiembrie 1921), cunoscut sub numele Charles Bronson, a fost un actor american, celebru pentru rolurile sale de dur . In majoritatea filmelor sale a interpretat roluri de detectiv de politie, pistolar []The post S-a intamplat in 30 august 2003 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 30 august 2003 was first posted on august 30, 2020 at 5:35 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 30 august 2003: A murit Charles Bronson, indragit actor al filmelor de actiune (Cei sapte magnifici , Justitiarul ). Charles Dennis Buchinsky (n. 3 noiembrie 1921), cunoscut sub numele Charles Bronson, a fost un actor american, celebru pentru rolurile sale de dur . In majoritatea filmelor sale a interpretat roluri de detectiv de politie, pistolar in Vestul salbatic, razbunator, boxer sau asasin al Mafiei.

Bronson s-a nascut intr-un cartier sarac de mineri din localitatea Johnstown, statul Pennsylvania. Tatal sau a fost un emigrant lituanian de origine tatara, iar mama era de origine lituaniano-americana. Impreuna au avut 15 copii.

Tatal sau a murit cand Bronson avea doar 10 ani, asa ca a fost nevoit sa munceasca in minele de carbuni alaturi de fratii sai mai mari, pana la inceperea stagiului militar. Plata era 1 dolar pentru fiecare tona de carbune. Familia sa era atat de saraca incat la un moment dat a fost nevoit sa poarte rochia surorii sale la scoala, pentru ca nu avea alte haine.

In 1943, Bronson a intrat in Fortele Aeriene ale SUA si a servit pe frontul din Oceanul Pacific ca mitralior la bordul unui bombardier B-29 Superfortress. Datorita originii sale tatare, multa lume a crezut ca Bronson este mexican sau metis. Asadar, datorita acestui aspect, el a intruchipat in mod credibil pe ecran mexicani sau indieni americani.

Dupa terminarea razboiului, Bronson a decis sa devina actor, nu de amorul artei, ci pentru ca a fost impresionat de sumele de bani care se castigau in domeniu. Bronson a fost coleg de camera cu Jack Klugman, alt actor in devenire. Klugman a declarat mai tarziu ca Bronson era expert la calcatul hainelor.

Charles si-a schimbat numele de familie in Bronson in timpul vanatorii de comunisti a comisiei condusa de senatorul Joseph McCarthy, deoarece persoanele cu nume slavic erau considerate suspecte. Numele a fost inspirat de intrarea Bronson Gate de la sediul Studiourilor Paramount. Una din primele sale acreditari sub noul nume a fost filmul de groaza House of wax (Muzeul figurilor de ceara) din 1953, alaturi de Vincent Price.

Bronson a aparut si la televiziune in anii 1950 si 1960, in mai multe seriale populare. Incepand din 1958 si pana in 1960, Bronson a avut rolul principal in serialul politist Man With A Camera (Fotograful), difuzat de canalul american ABC. Bronson a interpretat personajul Mike Kovac#, fost reporter de razboi, fotograf in New York City. Tot la ABC, Bronson a castigat noi fani in 1963 in rolul Linc din serialul western The Travels of Jaimie McPheeters, in care a aparut si Kurt Russell.

Desi si-a inceput cariera in Statele Unite, Bronson a devenit initial celebru prin cateva filme europene. Ca urmare a acestei popularitati a obtinut un premiu Globul de Aur in 1971 pentru Cel mai popular actor din lume . In acelasi an, Bronson si-a pus intrebarea daca era prea masculin pentru a se consacra in Statele Unite.

Intre cele mai populare filme ale lui Bronson se numara Marea evadare (The Great Escape, 1963), in care a interpretat rolul Danny Velinski, un prizonier de razboi...