S-a intamplat la 24 octombrie 1933: S-a nascut actrita Draga Olteanu-Matei. Draga Olteanu Matei (n. Bucuresti) este o apreciata actrita de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului National Bucuresti, in numeroase filme si la televiziune. Reprezentanta a generatiei de aur a teatrului romanesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat in []The post S-a intamplat la 24 octombrie 1933 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 24 octombrie 1933 was first posted on octombrie 24, 2020 at 4:17 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 24 octombrie 1933: S-a nascut actrita Draga Olteanu-Matei. Draga Olteanu Matei (n. Bucuresti) este o apreciata actrita de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului National Bucuresti, in numeroase filme si la televiziune. Reprezentanta a generatiei de aur a teatrului romanesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat in 90 de filme, in peste 50 piese de teatru si 100 roluri in televiziune. Draga Olteanu Matei s-a nascut in 24 octombrie 1933, la Bucuresti.

Despre numele sau artista a declarat peste ani: Tatal meu a vrut sa-mi puna numele asta. Eu m-am nascut la Spitalul Militar, am avut 5,800 kilograme, mi s-a pus o fundulita rosie de mana si m-au purtat prin tot spitalul sa ma arate si tatal meu a zis sa poarte numele Drag sa fiu draga tuturor. Adevarul e ca eu intalnesc foarte multa iubire si ofer la randul meu toata inima mea, tot sufletul meu. Insa ma bucur mult de dragostea pe care mi-a aratat-o publicul, e cel mai mare cadou. Primul spectacol, care se numea Printesa din padurea adormita , l-a pus in scena la varsta de 13 ani, in perioada in care era eleva la Liceul Iulia Hasdeu din Lugoj. A facut parte apoi din echipele de amatori, fie ale scolii, fie ale Casei Armatei, si de obicei ea le conducea.

In jurul varstei de 17 ani s-a mutat la Brasov, unde a intrat intr-o echipa de amatori.

In anul 1956 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.

L. Caragiale . In septembrie acelasi an a debutat in teatru in piesa Ziaristii de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat in piese de teatru de succes: Coana Chirita dupa Alecsandri, pentru care a scris si un scenariu de film in doua serii (Coana Chirita 1986 si Chirita la Iasi 1987), Gaitele de Kiritescu (1977), Caruta cu paie de Mircea Stefanescu, Hagi Tudose de Barbu Stefanescu Delavrancea, Domnisoara Nastasia de G.

M. Zamfirescu, Pisica in noaptea de Anul Nou de D.

R. Popescu, Autorul e in sala de Ion Baiesu etc.

Pe scena Teatrului National a mai jucat in piese precum Azilul de noapte de Maxim Gorki, sau in Crima pentru pamant , o dramatizare dupa romanul cu acelasi nume al lui Dinu Sararu. A avut o cariera plina de succes si in Televiziune unde a avut aparitii memorabile in programele de varietati si de Revelion. A facut un cuplu inegalabil cu regretatul Amza Pellea jucand-o pe Veta, sotia lui Nea Marin, in numeroase show-uri TV si in filmul artistic Nea Marin miliardar (1979), regizat de Sergiu Nicolaescu dupa un scenariu scris de Vintila Corbul, Eugen Burada si Amza Pellea.

Draga Olteanu Matei isi aminteste de colaborarea cu nemuritorul Amza Pellea, astfel: Amza a facut un personaj national. Eu am jucat-o pe Veta in Nea Marin. Mi-am dorit foarte mult si mi-a fost teama sa nu-mi ia rolul o alta...