S-a intamplat la 23 octombrie 1944: Al doilea razboi mondial: Inceputul bataliei din Golful Leyte, Filipine, cea mai mare confruntare navala din istorie. Batalia din Golful Leyte sau Batalia pentru Golful Leyte, cunoscuta si ca a doua batalie din Marea Filipinelor, este in general considerata a fi cea mai mare confruntare navala din al doilea []The post S-a intamplat la 23 octombrie 1944 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 23 octombrie 1944 was first posted on octombrie 23, 2020 at 4:38 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 23 octombrie 1944: Al doilea razboi mondial: Inceputul bataliei din Golful Leyte, Filipine, cea mai mare confruntare navala din istorie. Batalia din Golful Leyte sau Batalia pentru Golful Leyte, cunoscuta si ca a doua batalie din Marea Filipinelor, este in general considerata a fi cea mai mare confruntare navala din al doilea razboi mondial si, de asemenea, cea mai mare batalie navala si aeriana din istorie. Batalia a avut loc in apropierea insulelor Filipine, langa insulele Leyte si Samar intre 23-26 octombrie 1944 intre fortele unite americane si australiene, si cele japoneze. La 20 octombrie trupele Statelor Unite au invadat insula Leyte ca parte a strategiei de izolare a Japoniei de tarile ocupate in Asia de Sud Est si in special pentru privarea fortelor si industriei japoneze de resursele vitale de petrol. Marina Imperiala Japoneza si-a mobilizat aproape toate navele ramase in incercarea de a infrange trupele aliate de invazie, dar a fost respinsa de Flotele a 3-a Americana si a 7-a Americana.

Marina Imperiala Japoneza nu a reusit sa-si atinga obiectivele, a suferit pierderi grele si nu a mai reusit niciodata sa dispuna de o forta comparabila ca marime. Marea majoritate a navelor sale mari lipsite de combustibil aveau sa ramana in bazele lor pentru restul razboiului din Pacific. Batalia din Golful Leyte include patru mari batalii navale:...