S-a intamplat la 23 octombrie 1942: Al doilea razboi mondial: Incepe batalia de la El Alamein, Egipt (cea de-a doua), care se sfarseste pe 4 noiembrie cu victoria Aliatilor Batalia de la El Alamein se refera la doua lupte distincte, care au avut loc amandoua in anul 1942, in timpul campaniei din Africa de Nord []The post S-a intamplat la 23 octombrie 1942 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 23 octombrie 1942 was first posted on octombrie 23, 2020 at 4:26 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 23 octombrie 1942: Al doilea razboi mondial: Incepe batalia de la El Alamein, Egipt (cea de-a doua), care se sfarseste pe 4 noiembrie cu victoria Aliatilor Batalia de la El Alamein se refera la doua lupte distincte, care au avut loc amandoua in anul 1942, in timpul campaniei din Africa de Nord a celui de-al doilea razboi mondial. Bataliile au avut loc in Egipt, intr-o zona care a primit numele statiei de cale ferata El Alamein. Prima batalie de la El Alamein a avut loc intre 1 7 iulie 1942 si cea de-a doua intre 23 octombrie 4 noiembrie 1942. A doua batalie de la El Alamein a marcat punctul de cotitura in cadrul Campania din Desertul Vestic din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Batalia s-a desfasurat intre 23 octombrie 4 noiembrie 1942. Dupa prima batalie de la El Alamein, care a oprit inaintarea spre est a trupelor Axei, generalul-locotenent Bernard Montgomery a preluat comanda Armatei a 8-a britanice de la generalul Claude Auchinleck in august 1942. Victoria Aliatilor din aceasta batalie a marcat cucerirea initiativei strategice in Campania din Africa de nord. Victoria Aliatilor a pus capat tuturor proiectelor Axei pentru cucerirea Egiptului, controlul Canalului Suez si, mai departe, pentru controlul campurilor petroliere din Orientul Mijlociu. Infrangerea de la El Alamein a marcat sfarsitul expansiunii Axei in Africa.. Despre aceasta batalie, Winston Churchill avea sa spuna: Mai inainte de El Alamein, noi nu am mai avut o victorie. Dupa Alamein, noi nu am mai fost infranti niciodata .

Montgomery a conceput acesta lupta ca una de uzura, similara cu cele din timpul primului razboi mondial. Toate aprecierile sale cu privire la timpul, efectivele si resursele necesare, ca si in ceea ce priveste pierderile s-au dovedit corecte.

In timpul luptelor, artileria aliata a fost condusa foarte bine de Montgomery, dar in schimb blindatele aliate au fost comandate necorespunzator. Sprijinul aviatiei aliate s-a dovedit hotarator in timpul luptelor...