O calatorie cu pasii prin Ierusalimul de astazi, ca pelerini. Dar si o calatorie duhovniceasca, pe urmele Domnului Iisus. Nu doar ca o amintire a celor intamplate in urma cu 2000 de ani, ci si ca o calatorie fara timp, spre locul cel tainic din inima noastra unde a incoltit samanta Cuvantului lui Dumnezeu. In gradina Ghetsimani, reprezentare a rugaciunii Domnului Iisus.

Maslini din gradina Ghetsimani. Se presupune ca un maslin din aceasta gradina a fost martor al vanzarii Domnului Iisus de catre Iuda.

Maslini din gradina Ghetsimani.

Maslin plantat in data de 4 ianuarie 1964, de catre Papa Paul al VI-lea. In 57 de ani, maslinul a crescut la aceasta dimensiune.

Gradina Ghetsimani.

Scena vanzarii Domnului Iisus de catre Iuda, pictata in Biserica tuturor natiunilor (situata pe Muntele Maslinilor din Ierusalimul de Est, langa gradina Ghetsimani).

Scena reprezentand inceperea purtarii crucii spre Golgota.

Reprezentare a primei caderi sub cruce a Domnului Iisus.

Pe drumul spre Golgota, locul unde se crede ca Domnul Iisus s-a sprijinit cu mana Sa de zid.

Reprezentare a aruncarii la sorti a ostasilor romani pentru impartirea hainelor Domnului Iisus (Matei 27, 35).

Locul unde se crede ca a fost rastignit Domnul Iisus.

Locul unde se crede ca a fost rastignit Domnul Iisus (alt unghi).

In interiorul Bisericii Sfantului Mormant din Ierusalim.

Cupola Bisericii Sfantului Mormant din Ierusalim.

Sfantul Mormant al Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

O calatorie cu pasii prin Ierusalimul de astazi, ca pelerini. Dar si o calatorie duhovniceasca, pe urmele Domnului Iisus. Nu doar ca o amintire a celor intamplate in urma cu 2000 de ani, ci si ca o calatorie fara timp, spre locul cel tainic din inima noastra unde a incoltit samanta Cuvantului lui Dumnezeu.