S-a intamplat in 17 mai 1904: S-a nascut actorul francez de film Jean Gabin (m. 15 noiembrie 1976). A jucat alaturi de actori ca Fernandel si Louis de Fun s. Printre filmele in care a jucat se numara Clanul sicilienilor si serialul Maigret. Actorul Jean Gabin, cu peste patru decenii de activitate si roluri in aproape []The post S-a intamplat in 17 mai 1904 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 17 mai 1904 was first posted on mai 17, 2021 at 5:24 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 17 mai 1904: S-a nascut actorul francez de film Jean Gabin (m. 15 noiembrie 1976). A jucat alaturi de actori ca Fernandel si Louis de Fun s. Printre filmele in care a jucat se numara Clanul sicilienilor si serialul Maigret. Actorul Jean Gabin, cu peste patru decenii de activitate si roluri in aproape 100 de filme, un mit al cinematografului francez, a dat viata, in interpretari memorabile, unor personaje complexe, in filme precum: Noaptea e regatul meu , Onoarea intre hoti , Mizerabilii .

Jean Alexis Moncorg (Jean Gabin) s-a nascut la 17 mai 1904, la Paris, fiind fiul lui Madeleine Petit si al lui Ferdinand Moncorg , un artist al carui nume de scena era Gabin. A crescut in satul de Meriel in regiunea Seine-et-Oise (acum Val-d Oise ). A urmat cursurile Liceului Janson de Sailly . A abandonat scoala timpuriu, a lucrat ca muncitor pana la varsta de 19 ani, cand a intrat in lumea artistica, lucrand ca figurant si dansator la Folies-Bergere (o sala de muzica de cabaret). A ajuns, in cele din urma, la opereta si s-a afirmat ca interpret de sansoneta. Dupa terminarea serviciului militar, a revenit in lumea artistica, jucand sub numele Jean Gabin, imitand stilul de a canta al lui Maurice Chevalier, care era in voga la momentul respectiv. A facut parte dintr-o trupa, care a efectuat un turneu in America de Sud, iar, la intoarcerea in Franta, a gasit de lucru la Moulin Rouge . Performantele sale au inceput sa fie remarcate si i-au fost oferite roluri mai bune, in doua filme mute in 1928.

Primul rol in film l-a obtinut, in 1930, intr-o perioada cand se cautau noi actori pentru filmul sonor, jucand in Chacum sa Chance , Paris-B guin . Interpretand roluri secundare, Jean Gabin a jucat in peste 12 filme in urmatorii patru ani, inclusiv filme a regizorilor Maurice si Jacques Tourneur. Talentul i-a fost recunoscut incepand cu rolul din Maria Chapdelaine , o productie, din 1934, regizata de Julien Duvivier, care, doi ani mai tarziu, l-a distribuit ca erou romantic in drama de razboi La Bandera , rol ce l-a consacrat pe Gabin ca un mare actor. In 1937, a facut echipa cu Duvivier din nou, de data aceasta in marele succes Pepe le Moko . Popularitatea filmului i-a adus recunoasterea internationala a actorului. In acelasi an, el a jucat in filmul lui Jean Renoir La Grande Illusion , un film anti-razboi, care a rulat la un teatru din New York timp de sase luni. Acesta a fost urmat de una dintre creatiile majore ale lui Renoir: La Bete humaine , o tragedie bazata pe romanul lui mile Zola, avandu-i ca interpreti pe Gabin si Simone Simon, precum si de Le Quai Des Brumes , unul dintre filmele clasice realiste ale regizorului Marcel Carne.

S-a aflat o vreme, din 1940, la Hollywood, unde a turnat filmele Moontide si Impostorul , care nu s-au bucurat de un mare succes. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Jean Gabin a imbratisat un timp cariera armelor. In 1943, a parasit studiourile de la Hollywood, alaturandu-se Forces navales fran aises libres . A facut parte din faimoasa Divizie a 2-a Blindata a...