Rolul Oastei Domnului in Biserica Neamului romanesc este de a ramane acel brat puternic de renastere spirituala, intru propasirea unui Neam si a unei credinte ce trebuie sa ramana, pentru noi si pentru urmasi, un etalon si o norma de mantuire, la fel ca lumina ce transpare din Sfanta Scriptura prin acuratetea si Adevarul divin, []Rolul Oastei Domnului in Biserica Neamului romanesc este de a ramane acel brat puternic de renastere spirituala, intru propasirea unui Neam si a unei credinte ce trebuie sa ramana, pentru noi si pentru urmasi, un etalon si o norma de mantuire, la fel ca lumina ce transpare din Sfanta Scriptura prin acuratetea si Adevarul divin, cat si prin improprierea mesajului Evangheliei in viata de zi cu zi.

Astazi, a fi crestin-ortodox inseamna a fi crestin misionar, a fi martor si propovaduitor al lui Dumnezeu, confirmat prin Cincizecimea personala pe care fiecare crestin ostas si-a redobandit-o prin revenirea la fagaduintele Sfantului Botez sau, in termeni actuali, la legamantul cu Hristos in cadrul Oastei Domnului.

Aceasta hotarare a Nasterii din nou este o Taina care este esenta Tainelor, pentru ca nu poti sa fii nici dogmatic, nici cultic, daca nu esti nascut de Sus. Toate sunt rationalisme abstracte, sofisme daca vreti. Dar cand tu devii un instrument al Duhului Sfant Care vine si freamata in fiinta ta, toate au valoare lucrativa: si dogmele, si randuielile liturgice, adica devii un spiritualizat si atunci afli profunzimea credintei ortodoxe, primesti in tine Duhul lui Iisus Hristos, Duhul Domnului in lucrarea de mantuire subiectiva pe care El ti-a pregatit-o.

Este vadita neputinta lumii si a mijloacelor descoperite de ea de a ne face cu adevarat fericiti, de a ne arata insuficientele acesteia si ca lumea nu poate fi ultima realitate, dar si minunea rationalitatii ei nu-si are o explicatie fara un Creator constient, rational. Acest Creator a zidit lumea, ca sa fie o Imparatie a Lui.

Din pacate, lumea a cazut sub imparati lumesti care nu au in vedere destinatia omului catre Vesnica Imparatie a lui...