Crestinilor! Duhul ce S-a coborat peste Apostoli Se pogoara si peste noi. Acest Duh ne intareste, ne incalzeste, ne lumineaza si pe noi. Duhul Sfant S-a aratat in chip de foc, caci precum focul cel pamantesc preface lutul cel moale in vas vartos, asa si focul Sfantului Duh, cand cuprinde un suflet, il face mai []Crestinilor! Duhul ce S-a coborat peste Apostoli Se pogoara si peste noi. Acest Duh ne intareste, ne incalzeste, ne lumineaza si pe noi. Duhul Sfant S-a aratat in chip de foc, caci precum focul cel pamantesc preface lutul cel moale in vas vartos, asa si focul Sfantului Duh, cand cuprinde un suflet, il face mai tare decat fierul, asa ca pacatul nu-l mai poate strica (Sf. Ioan Gura de Aur).

Duhul Sfant este si lumina, pentru ca omul patat cu intunecimea pacatului, prin darul Sfantului Duh se face mai luminat si mai stralucit decat soarele (Sf. Ioan Gura de Aur).

Am zis ca acest Duh Se pogoara si peste noi ca oarecand peste Apostoli. Dar sa luam aminte: Duhul Sfant trebuie, dar, sa ne schimbe si pe noi asa precum i-a schimbat si pe Apostoli. Darul Duhului trebuie sa aprinda si in noi o insufletire, o caldura, o ravna statornica pentru Hristos.

Focul Duhului Sfant trebuie sa aprinda si sa arda neincetat spinii si buruienile pacatelor din ogorul sufletului nostru. Precum adeseori ogorul nu se poate vindeca din pricina multimii...