S-a intamplat la 28 octombrie 1955: S-a nascut Bill (William) Gates, om de afaceri si filantrop american, presedintele si arhitectul corporatiei Microsoft , producator mondial de computere si componente soft (compania si-a inceput activitatea in 1975). William Henry Gates al III-lea, cunoscut mai ales ca Bill Gates, este co-fondatorul (impreuna cu Paul Allen) al Microsoft Corporation. []The post S-a intamplat la 28 octombrie 1955 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 28 octombrie 1955 was first posted on octombrie 28, 2020 at 3:23 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 28 octombrie 1955: S-a nascut Bill (William) Gates, om de afaceri si filantrop american, presedintele si arhitectul corporatiei Microsoft , producator mondial de computere si componente soft (compania si-a inceput activitatea in 1975). William Henry Gates al III-lea, cunoscut mai ales ca Bill Gates, este co-fondatorul (impreuna cu Paul Allen) al Microsoft Corporation. Este de asemenea si unul dintre cei mai bogati oameni din lume cu o avere estimata la $50 miliarde. William Henry Gates III se naste la Seatle, Washington, SUA la 28 octombrie 1955 ca fiu al avocatului William Henry Gates Sr. si al profesoarei universitare si om de afaceri, Mary Maxwell Gates.

Parintii lui sunt de origine engleza, germana si scotieni-irlandezi. Tatal sau a fost un avocat proeminent, iar mama sa a servit consiliului de administratie pentru Interstate BankSystem si United Way. Bunicul mamei lui Gates a fost J. W. Maxwell, presedintele bancii nationale a Americii. Gates are o sora mai mare, Kristi (Kristianne, si o sora mai mica, Libby.. Cand Gates era mic, parintii lui se gandeau la o cariera juridica pentru el. Familia sa mergea regulat la o biserica a Congregational Christian Churches (Bisericile crestine Parohiale), o confesiune protestanta reformata. La 13 ani s-a inscris la Scoala Lakeside, o scoala exclusiva de pregatire. Cand era clasa a opta, a utilizat veniturile Scolii Lakeside sa cumpere un Teletype model 33 ASR si un calculator pentru elevii scolii. Gates a avut ca interes programarea sistemului GE in Basic, si a fost scutit de la clasa de matematica ca sa-si urmareasca interesul sau. El a scris primul program pe aceasta masina:o punere in aplicare a jocului Tic-Tac-Toe, care a permis utilizatorilor sa joace impotriva computerului. Gates a fost fascinat de masina si cum s-ar executa intotdeauna un cod software perfect. Dupa ce donatiile s-au terminat, el impreuna cu alti colegi au cautat sa isi petreaca timpul lucrand la sisteme ca DEC PDP minicomputers. Unul dintre aceste sisteme a fost un PDP-10 ce apartinea celor de la Computer Center Corporation (CCC), ce a interzis patru studenti Gates, Paul Allen, Ric Weiland si Kent Evans in vara in care au fost surprinsi cautand slabiciuni in sistemul de operare pentru a primi ore gratuite la computer. La sfarsitul interzicerii, cei patru studenti s-au oferit sa caute slabiciuni in soft-ul celor de la CCC in schimbul primirii de ore gratuite la computer. In loc sa studieze sistemul prin Teletype, Gates s-a dus la birourile celor de la CCC si a studiat codul sursa a unor programe care rulau sistemul, incusiv programe in FORTRAN, LISP si limbaj de masina. Intelegerea cu CCC a continuat pana in 1970, cand compania a dat faliment. Urmatorul an, Information Sciences, Inc. a angajat cei patru studenti din Lakeside sa scrie un program in COBOL,...