16. Nu este nici un adevarat credincios care sa nu doreasca binele fiilor sai si sa nu lupte cu toata puterea sa, pana la moarte, pentru mantuirea familiei sale si a urmasilor sai. Daca totusi este cineva asa, acela nu este credincios, ci este mai rau ca un pagan (I Tim 5, 8). 17. Cata []16. Nu este nici un adevarat credincios care sa nu doreasca binele fiilor saisi sa nu lupte cu toata puterea sa, pana la moarte,pentru mantuirea familiei sale si a urmasilor sai.

Daca totusi este cineva asa, acela nu este credincios, ci este mai rau ca un pagan (I Tim 5, 8).17. Cata vreme copiii asculta indrumarilesi cat ei urmeaza pilda parintilor lor credinciosi,atata vreme si binecuvantarile Domnului se vor revarsa larg si fericit peste viata lor luminoasa si imbelsugata.

Caci este totdeauna binecuvantat acel fiu pentru care se roaga fierbinte si neincetat un parinte credincios.18. Sub paza rugaciunii si grijii parintesti, mintea fiilor ascultatori se intregeste, se inalta si creste luminos,iar inima lor capata o tot mai frumoasa curatie si o tot mai mare bogatie a virtutilor...